Search

miercuri, 8 decembrie 2010

Traian Basescu colaborator al Securitatii

CNSAS a primit de la serviciile secrete documentele care dovedesc ca Traian Basescu a fost colaborator al Securitatii.
Presedintele Traian Basescu a mintit cind a declarat ca nu a fost colaborator al Securitatii. In septembrie 2006, CNSAS a primit de la SRI si de la Directia Siguranta Militara din Ministerul Apararii Nationale documentele care dovedesc ca Traian Basescu a fost colaborator al Securitatii. Aceste documente sint:
Registrul inventar - arhiva al fondului retea Constanta, in care se regasesc toti colaboratorii Securitatii din judetul Constanta.

Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, in care se regasesc toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.

Procesul verbal de distrugere al dosarului nr. 3990/1972, dosarul de colaborator al Securitatii al lui Traian Basescu.

Decizia CNSAS referitoare la Traian Basescu este atasata. Decizia CNSAS si raspunsul adresat de SRI Instantei in procesul Basescu-Ciuvica la adresa:


Grupul de Investigatii Politice publica Decizia nr. 310/26.09.2006 a Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii referitoare la Traian Basescu.

La punctul 23 al acestei Decizii se arata ca CNSAS a primit "adresa de raspuns a SRI nr. S/113959/19.09.2006, prin care s-au transmis catre CNSAS in conformitate cu decizia Comisiei Mixte din data de 18.09.2006, urmatoarele documente:
Registrul inventar - arhiva al fondului retea pastrat la Constanta, volumul 5, coperta si fila 118 (copie autentificata de SRI), in care apare mentionat la pozitia 17592 numele domnului Traian BASESCU, cu datele de identificare, cu numarul de inregistrare a dosarului personal nr. 3990 cu urmatoarea mentiune: "Dosar personal distrus cu procesul-verbal nr. 58212/15.08.1979",
Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979 (copie autentificata de SRI), incheiat in data de 15 august 1979 de I. J. Constanta"

La punctul 26 al Deciziei CNSAS se spune ca CNSAS a primit "Adresa de raspuns a MApN - Directia Siguranta Militara nr. I 872/25.09.2006, prin care s-a transmis, la solicitarea CNSAS, o copie xerox a filelor 64 verso si 65, declasificate, din "Registrul Jurnal pentru retea informativa, al U.M. 02150 Mangalia", inventariat sub numarul 39/1972, in care figureaza domnul Traian BASESCU in calitate de colaborator,
fara nume conspirativ, cu dosarul nr. 3990, ce a fost transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al M.I cu nr. 00151392/29.09.1976".

Documentele citate in Decizia nr. 310/26.09.2006 a Colegiului CNSAS demonstreaza ca:
Traian Basescu a fost colaborator al Securitatii.
Traian Basescu a avut dosarul personal nr. 3990/1972.
Traian Basescu a fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cind era student la Institutul de Marina.

Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.
Dupa ce Traian Basescu si-a terminat studiile, dosarul sau de retea cu nr. 3990 a fost transferat la Securitatea Constanta, in 1976, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976.

Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul inventar - arhiva al fondului retea Constanta, registru care cuprindea toti informatorii Securitatii din judet.

Dosarul de colaborator nr. 3990/1972 al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.

Grupul de Investigatii Politice solicita presedintelui Traian Basescu sa publice pe site-ul Administratiei Prezidentiale documentele referitoare la colaborarea sa cu Securitatea aflate in posesia CNSAS. In 16 august 2006, presedintele Basescu cerea: "Dati-mi dosarul si-l fac public!". Daca mai are o urma de onoare, Traian Basescu ar trebui sa se tina macar acum de cuvint si sa publice documentele referitoare la colaborarea sa cu Securitatea aflate la CNSAS, respectiv:

Coperta si fila 118 din Registrul inventar - arhiva al fondului retea pastrat la Constanta, volumul 5;

Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979;

Filele 64 verso si 65 din "Registrul Jurnal pentru retea informativa, al U.M. 02150 Mangalia".

SRI a mintit instanta in procesul pe care mi l-a intentat Traian Basescu in anul 2004. In acest proces, la cererea mea, instanta a solicitat in mod explicit SRI-ului "Procesul verbal nr. 58212/15.08.1979, de distrugere a dosarului personal nr. 3990 al lui BASESCU Traian" si "Registrul inventar - arhiva al fondului retea Constanta". Raspunsul SRI, inregistrat cu Nr. S/62978 din 28.06.2004 a fost ca "documentele solicitate nu au fost identificate in arhiva preluata de la fostele organe de securitate".

Faptul ca Serviciul Roman de Informatii a transmis instantei informatii false este de o maxima gravitate. Daca SRI considera in momentul procesului ca faptul ca Traian Basescu a fost colaborator al Securitatii tine de siguranta nationala, ar fi trebuit sa transmita instantei un document secret, asa cum a facut Ministerul Apararii Nationale. De altfel, asa cum reiese din Decizia Colegiului CNSAS, SRI a mintit in repetate rinduri si CNSAS-ul sustinind din iunie 2004 pina in septembrie 2006 ca "Traian Basescu nu figureaza in evidentele Securitatii".

Desi se afla in posesia documentelor in care scrie negru pe alb ca Traian Basescu a fost colaborator al Securitatii si ca dosarul sau de colaborator a fost distrus, Colegiul CNSAS a decis ca Traian Basescu "nu a fost agent / colaborator al politiei politice comuniste". Colegiul CNSAS a preferat sa-i dea un certificat de buna purtare lui Traian Basescu pe baza faptului ca dosarul sau de informator ar fi fost distrus. Membrii Colegiului s-au prefacut ca nu inteleg ca Securitatea nu a ars niste coperti goale si ca dosarul personal nr. 3990 al lui Traian Basescu nu putea cuprinde altceva decit datele despre colaborarea acestuia cu Securitatea. Mai mult, Traian Basescu nu a fost nici macar chemat la CNSAS pentru a fi audiat in legatura cu noile documentele care demonstreaza ca a fost colaborator al Securitatii. Decizia Colegiului CNSAS, care se ascunde din nou in spatele interpretarii sintagmei "politie politica", este rusinoasa.

Mugur Ciuvica
presedintele GIP
WikiLeaks.ro documente

7 comentarii:

  1. O persoana cu viziune. Basescu si-a dat seama de la inceput ca o colaborare cu securitatea i-ar face un mare deservici si si-a luat masurile necesare. Eu ma gandesc si acum de ce nu sa mai continuat cu legea lustratiei, legea raspunderii minestriale si altele care ar face putina curatenie si ar trimite unele persoane unde le e locul. Basescu il imita pe Putin, sau marog ar dori acest lucru, sper sa nu aiba scoala lui si sa nu ajunga priministru dupa ce isi inchee mandatul ca neam ars.

    RăspundețiȘtergere
  2. si daca le luminam, care va fi rezultatul?se stie ca in institut a venit dupa stagiul militar facut la seico, si ca a fost inchietor de companie, toti colegii, inclusiv din ani paraleli, stiu ca a era informator la secu, dar nici unul nu a putut public s-o spuna , neavind documente. Poate e vremea sa ne concentram asupra celui/ celor care vor inta in viitor in cursa prezidentiala, pt a evita pricopsirea cu un astfel de jeg.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din surse sigure va pot spune,fara document doveditor ca Traian basescu nu a fost COLABORATOR al DSS(Departamentul Securitatii Statului),a fost ofiter acoperit CIE,lucru confirmat de fosti colegi care se tem sa iasa sa faca publice aceste lucruri din motive lesne de inteles...(dosarul sau care figura la Securitatea(acum S.R.I.) Constanta,Mangalia si in arhivele U.M 0962 fosta U.M. 0215 a M.I. a fost distrus la ordilul lui George Maior director S.R.I. fiind una din conditiile numirii sale in functie) si de dovezi incontestabile cum ar fi: NIMENI nu parasea teritoriul Romaniei fara acordul DSS,NIMENI din MAE sau DCE ori comandantii de vase care ieseau din tara nu plecau fara a fi ofiteri acoperiti,pt ca atunci Romania ducea o politica generala bazata pe spionaj si contra-spionaj cu granitele inchise,spionaj economic,militar,etc iar majoritatea ambasadelor si companiilor mamut erau paravane ale securitatii unde se strangeau bani din diverse actiuni menite sa imbogateasca veniturile tarii!!!
    Adevarul despre Securitatea atat de mult blamata este ca era impartita in directii foarte bine pregatite si organizate,intesate numai cu profesionisti,selectati de pe bancile facultatii,trimisi la specializari si antrenati ca profesionisti in ceea ce faceau si in 1989 DSS era pe locul 3 in lume in Topul celor mai performante servicii secrete,impenetrabila informativ si cu secrete mult ravnite(Aveam cei mai eficienti spioni pe economic care au adus in tara proiecte si bani cu valizele,mai multi decat produceau economiile altor tari intr-un an acestia aduceau la o misiune,asta a fost una din conditiile americanilor si rusilor in '89,sa fie desfiintata DSS ca sa poata avea usor acces la fondurile noastre,si asa s-au imbogatit peste noapte diverse personaje autohtone.)
    Partea urata al acestei masinarii era APARATUL DE REPRESIUNE AL SECURITATII care era constituit la nivel de tara de la comuna,judet,oras si era alcatuit din cei care picau majoritatea testelor si sa nu moara de foame,cum era pe vremea Raposatului li se asigura un loc de munca si se ocupau de treburile murdare,turnatorii,batai si alte chestii care dadeau bine la Partid,acest aparat era format in general din subofiteri si ofiteri care erau in dizgratie,frustrati si incompetenti profesional care nu puteau mai mult si faceau aceasta munca prin care au avut de suferit milioane de oameni pentru a avansa sau a intra in gratiile superiorilor.
    Acestia faceau abuzuri si se pretau la lucruri josnice pentru niste cadre ale DSS insa primeau ordine directe de la partid!!!!
    Adevaratii profesionisti au fost pe extern,nu sunt un pro Basescu care a dus Romania de rapa(de pe vremea cand lucra si-a pastrat legaturile economice cu oamenii recrutati in alte tari si a reusit sa vanda toata flota,pt ca asta facea si inainte,se ocupa de comert acoperit cu materiale strategice si tot felul de tehnica pentru sporirea economiei tarii,pe vremea aceea,dupa 89,flota i-a sporit economia personala ),insa vreau ca lumea sa stie cu adevarat ca DSS a fost unul din cele mai performante servicii de informatii(cadrele Securitatii ramanand active in afara granitelor si dupa 89,insa manevrate politic si din ce in ce mai dezinteresate de meserie,((pentru ziaristi,Generalul Vlad,va poate confirma cele spuse de mine,eu prefer sa raman anonim))) si interesul marilor puteri de a prejudicia economia nationala si a indatora Romania pe ani multi a facut sa conditioneze conducatorii de atunci (Iliescu) sa desfiintese acest departament,apoi s-au impartit in mai multe servicii manevrate politic si incompetente,la mana Dictatorului(pt ca asta e dictatura mai rau ca pe vremea lu Ceausescu,daca ai libertate dar institutiile statului nu functioneaza si sunt instrumentate politic oare cum se poate numi?) !!!
    Daca o sa deranjez diverse persoane cu acest comentariu,vreau sa se stie ca imi sustin punctul de vedere asupra profesionalismului,indiferent de ce natura este sau in ce domeniu,atata timp cat un lucru se face cu simt de raspundere,fara coruptie,spaga,pile.....merita toata stima!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca exista cineva in zilele noastre care detine documente secrete impotriva acestui tradator de tara TRAIAN BASESCU (BESTIE CU CHIP DE OM),va rog sa mi le comunicatii mie pe adresa de E-mail;specialul_67@yahoo.com si le voi publica eu fara a comunica cine mi le-a pus la dispozitie.Mie nu-mi este deloc frica de aceasta clica de tradatori de neam care ne conduc acum si care ne sug sangale pana la epuizare.Astept raspuns urgent.
    Si eu detin foarte multe documente secrete care il incrimineaza pe acest nenorocit TRAIAN BASESCU si le voi face public pe toate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. as vrea si eu cate ceva despre B@s3sq pentru a publica pe site!! imi poti raspunde la gum4turb0@gmail.com

      Ștergere
    2. D-le LUNGU ION (Popescu Marius Iulian), sunteti din Tulcea sau Tîrgu Jiu? Mai aveti numarul asta de telefon: 0743276019 ? Stiu ca ultima data vorbeati de pe asta: 0749958906 . Stiu ca sunteti un "Domn cu o vasta experienta in domeniul constructii navale, reparatii, lacatus mecanic si mecanic in constructii metalice, cunoscator sudura electrica si taiere cu flacara oxi-acetilenica si propan, cu lucrari in Norvegia, Suedia, Spania, Italia si SUA si AKER-Tulcea. Nefumator, antialcoolic. Personal cred ca suferiti de mania persecutiei, sunteti paranoic si suferiti de o boala de nervi.

      Ștergere
    3. "Stimata dna"care va dati drept nespecialul_76 mai paranoic si bolnav cu nervii nu cred ca este dl LUNGU ION,dvs intreceti masura.....un pat rezervat intr-un spital psihiatric va recomand cu caldura....

      Ștergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source