Search

miercuri, 8 decembrie 2010

Foametea ameninţă România!

Nota: WikiLeaks Romania va prezinta aceste documente, fara sa-si asume in nici un fel vreo ideologie, partizanat politic. Raspunderea apartine autorilor articolelor, daca acestia au ales sa-si faca public numele.

România se numără printre ţările în care există un risc mare de producere a unei crize alimentare. Aceasta este concluzia unui studiu japonez, confirmat de Organizaţia Naţiunilor Unite, studiu care a luat în calcul 24 de ţări. Între acestea, România se află pe primul loc în Europa şi pe penultimul în lume în ceea ce priveşte ameninţarea cu foametea.

Creşterea preţurilor şi scăderea producţiei agricole au generat o astfel de situaţie, care ne-a adus aproape de una dintre cele mai sărace ţări africane, Angola. În Europa, foametea ar mai putea lovi ţări precum Bulgaria, Ucraina şi Letonia, dar nu la dimensiunile dramatice pe care le-ar cunoaşte România. Preţurile alimentelor nu numai că nu au scăzut o dată cu venirea crizei financiare, dar ele au luat-o, pur şi simplu, razna. Este imposibil de explicat cum o ţară ca a noastră, care dispune de o suprafaţă agricolă de circa 15 milioane hectare, să ajungă într-o asemenea situaţie. Importăm totul de afară. Niciodată, în Istoria modernă a României, n-a mai fost consemnată o asemenea situaţie. Marii bogătaşi români au provenit din rîndul moşierilor, care-şi trimiteau cea mai mare parte a producţiei agricole în străinătate. România era în măsură să asigure cereale pentru aproape întreg continentul european. Lucrurile n-au stat rău nici înainte de decembrie 1989, cînd s-a reuşit plata datoriilor externe pe seama agriculturii şi a industriei alimentare. Explicaţiile nu sînt greu de dat. În perioada lui Nicolae Ceauşescu, în România erau irigate 3 milioane de hectare, din care n-au mai rămas astăzi decît cca. 100.000. Străinii au pus mîna pe întinse suprafeţe agricole de pe teritoriul României, fără ca acest lucru să ducă la o ameliorare pentru populaţie. Tot ce produc străinii este vîndut în afară. Ţăranii care au mai rămas cu pămînt n-au nici un fel de mijloace să-l lucreze, lăsîndu-l în paragină. Probabil că în viitorul apropiat vor fi nevoiţi să-l dea pe degeaba, pentru că deja îl vînd acum la preţuri de nimic. Mafia terenurilor agricole pîndeşte la colţ, pentru a pune mîna pe ultima sursă de subzistenţă a ţăranului român. Ar fi cumplit să ajungem în situaţia unor ţări care se confruntă deja cu această mare criză a alimentelor. În Ciad, de exemplu, numărul celor care nu au ce mînca depăşeşte 2 milioane de suflete. În Niger, peste 7 milioane de oameni trec printr-o foamete de nedescris.
Revenind la România, este condamnabil faptul că preţurile alimentelor nu au scăzut deloc, iar în unele privinţe sînt mai mari decît în urmă cu 2-3 ani. Valoarea importurilor a ajuns de ordinul miliardelor de dolari, fiind, în 2010, cu 15% mai mare decît anul trecut. Lucrurile sînt şi mai grave, în condiţiile în care România nu mai produce nimic şi, în consecinţă, nu mai are ce oferi la export. (urmeaza)
Anonim spunea...

Foametea ameninţă România! (2)

Dialogul cu lumea este aproape inexistent, din moment ce singurul înalt demnitar care a trecut, de o bună bucată de vreme, pragul Palatului Victoria a fost cancelarul german Angela Merkel, care a venit mai mult să ne tragă de urechi decît să propună o relansare a colaborării bilaterale. Grăitoare pentru poziţia înjositoare în care se află astăzi România este scena de la Lisabona, în care preşedintele francez a refuzat să discute cu şeful Statului Român. Poate zice, oricine, ce-o vrea să zică, dar Nicolae Ceauşescu n-a fost pus niciodată într-o asemenea situaţie. Dimpotrivă, întîlnirile lui cu marii conducătorii de stat francezi – Charles de Gaulle, Georges Pompidou, Valéry Giscard d’Estaing, François Mitterrand sau Jacques Chirac – sînt consemnate ca evenimente memorabile. Despre dialogul neîntrerupt pe care l-a purtat România, înainte de decembrie ‘89, cu toate statele lumii nu se poate vorbi decît în termeni superlativi. Ceea ce se întîmplă în prezent era greu de imaginat atunci. Dacă n-ar fi reuniunile de la nivelul Uniunii Europene şi al NATO, România ar fi ca şi inexistentă pe harta diplomatică a lumii. Nu o spunem numai noi, o spune şi o prestigioasă publicaţie, cum este “The Economist”, care, vorbind despre România, îşi avertizează cititorii asupra felului în care nu trebuie să guvernezi o ţară. Cei care continuă să se scalde într-o stare de euforie sînt nişte inconştienţi. Obedienţa şi slugărnicia faţă de cei aflaţi acum, vremelnic, la Putere nu pot ţine loc de hrană pentru majoritatea românilor. Este posibil ca unora să nu le vină să creadă că românii au ajuns atît de rău. Nici Nicolae Ceauşescu nu putea accepta că, după căderea Zidului Berlinului, avea să-i vină şi lui rîndul. A rămas, însă, demn pînă în ultima clipă, nefiindu-i teamă să vorbească, şi în acel decembrie blestemat, chiar la Moscova, despre Basarabia şi despre Tezaur…
8 decembrie 2010, 05:05




Materiale si comentarii de la cititori




38 de comentarii:

  1. aici e numai minciuni cum adica foametea ameninta romania ...ca eu am vazut ca totii cand iau salariile si pensiile fuga fuguta la bar pe bautura si sfarsiti prin santuri iar femeile dau banii pe podoabe deh sa fie cucoane respectabile ...pai de aia e foamete in tara pt ca voi aruncati banii pe fereastra si in loc sa sa chibzuiti fiecare banut in parte ahh nu deh romanul arunca banii in dreapta si in stanga pe ce te miri ce...

    RăspundețiȘtergere
  2. dragi romani, crede-ti ca se mai schimba ceva cu tarisoara noastra/deja dormim somnul vesnic, totul e in zadar. ne vaitam ca nu mai avem sau ca nu mai putem, dar atata timp cit avem expresia-asta e- sau-vom vedea-, nu sint solutii,asa ca, somn usor, romania

    RăspundețiȘtergere
  3. Cata vreme lucrezi intr-un fel sau altul,nu te ameninta nici o foamete,niciodata.Mai rau e de cersetorii care nu lucreaza niciodata.Dar cum se spune:fiecare cum i-si asterne,asa doarme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cersetorii au mai multi bani ca tine!

      Ștergere
    2. munceste tu fraiere pentru 700 ron/luna, neglijeaza-ti si propria viata, propria familie, pana te imbolnavesti si sa vezi daca statul te ajuta cumva... si cu cat te ajuta. si daca salariul minim pe economie este atat de mic, facturile la utilitati vor creste foarte mult in urmatorii ani, crezi tu ca-ti vor ajunge bani pentru mancare, doar pentru mancare...s-o crezi tu...casca ochii

      Ștergere
  4. Zau? Dar cand lucrezi la ADP si ai doar 500 ron pe luna, cum e? Ai salariul minim si dupa impozitare iti raman 500 lei. Nu faci foamea? Ce daca esti necalificat si muncesti la spatii verzi? Nu esti tot om? Nu ai dreptul la un minim? Ce mananci de 500 ron/luna daca iti mai platesti si intretinerea ( nu-ti ajunge nici de gaze si curent) si iti mai iei si abonament la tramvai? Astia sunt chititi sa omoare incet incet toti romanii... desigur, sunt afectati in prima faza cei mai saraci, cei cu somaj si pensii foarte mici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Decat sa lucrezi la ADP,mai bine vinzi ceva si-ti cumperi ceva pamant si te duci la tara sau daca-ti cumperi pamant prin imprejurimi,te duci in timpul liber la lucru in agricultura sau i-ti mai cauti un alt serviciu sau altceva sa-ti aduca un venit suplimentar.Nu spune nimeni ca munca e rusinoasa ci ca trebuie sa faci in asa fel incat sa te descurci iar 500 de roni e intradevar prea putin sa te limitezi la asa ceva.Fa -le in ciuda si nu te lasa omorat.Asta sa fie razbunarea ta,traiul decent scris in Constitutie si pe care-l merita fiecare om ce crede ca e valoros.Prima data trebuie sa-ti imbunatatesti imaginea despre tine.Sa-ti spui ca tu esti cea mai importanta persoana si sa incepi sa-ti dai de la sine valoare.Nu te uita atata in jur dupa ce spun si ce fac altii.Daca tu i-ti acorzi valoare,in timp vei avea intradevar valoare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie sa avem grija de noi,sa fim uniti sa dam mana cu mana fratii si surorile si sa muncim .In baza faptului ca vine cineva sa aibe grija de noi,o sa murim sigur....Sa punem mana la munca,sa ne indreptam catre sate,sa creem gospodarii si sa putem supravietuii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai intai trebuie fiecare individual sa fie un om bun.Deabia dupa aceea poate avea pretentii sa fie intr-o comunitate unita dar pe principii morale si nu imorale.Eu nu vreau sa ma unesc cu nici un tepar,mincinos,excroc,ucigas si asa mai departe.Nimeni nu pretinde ca ar astepta nu stiu ce de la guvernantii nostri.Ca nu ai cu cine.Ei sunt ca niste lacuste.Dupa ei ,parjolul.Pana nu devin sfinti(pt ca ei sunt primii care trebuie sa dea exemplu) mi se rupe in cot de palavrageala lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. crezi ca de maine daca muncesc dublu o duc mai bine?

      Ștergere
  8. Mi-ar placea sa citesc mai multe mesaje din astea, de unitate si solidaritate, nu de dezbinare si mascari.
    Cu stima, Diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vreau "Scimbarea la fata a Romaniei!" Vasile,cheama lumea la unitate si solidaritate!Continua sa prezinti spectacole cu caracter profund social: "Un Strigat de Durere al Poporului Roman Strabate Lumea!"Aceste spectacole contribuie la Trezirea Constiintei Nationale a Poporului Roman aflat in hibernare de multa vreme!Onorariul tau valoreaza 3 milioane de euro.Gestul meu este unul modest.Dar poate vin vremuri mai bune!

      Ștergere
  9. Stimata anonima Diana.Cu cine vrei sa te unesti si sa te solidarizezi?.E vag.Eu detest sa fiu asa intr-o nebuloasa desi am experienta de multi ani in aceasta privinta.Asa ca ,explica lucrurile mai amanuntit daca vrei sa fii inteleasa si nu tot repeta acelasi lucru de mai multe ori.

    RăspundețiȘtergere
  10. uzine nu pamant nu o sa ne ia si locuintele si o sa fim straini la noi an tara ne meritam soarta

    RăspundețiȘtergere
  11. de dupa 1989 toate preturile laprodusele alimentare au fost numai ospecula pina inziua de azi:

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu este supraproductie sa scada preturile deoarece multi de la tara au alcoolul pe mana si au lasat-o mai moale cu agricultura,tineretul fuge de agricultura ca doar de aceea ii trimite parintii lor sa invete la oras sa se faca oraseni,nu tarani deaceea sunt atatea terenuri parloaga.Pe de alta parte,altii au luat pamanturi in scopul vinderii ulterioare sau al afacerilor imobiliare care nu mai merg,iar acum se cam opun impozitarii pamanturilor nelucrate(deoarece acesti oameni nu le-au cumparat sa faca agricultura ci doar din lacomie) pt ca ar trebui sau sa le lucreze sau sa plateasca impozit.O vezi pe d-na Udrea si pe alti politicieni,judecatori,etc care au acaparat livezi de la statiuni sau au cumparat pamant ducandu-se de 2-3 ori pe saptamana cu sapa in spate?.Si cine sa mai faca agricultura,aia mai batrani si mai putin betivi?.Sunt sigur ca vor importa straini sa ne faca noua agricultura conform mentalitatii tuturor din aceasta tara,de la opinca la presedinte.Cand va fi vorba de alegeri,le vor da cateva kilograme de faina,zahar,ulei si o bautura si s-a rezolvat problema.Mai e nevoie sa mai lucrezi?Vindem tot ce se poate,ne vindem si pe noi,mai nou unii de pe la tara auzi ca-si vand si copii.Ce poti face cu astfel de mentalitati degenerate.Probabil romanul va fi primul care inverseaza cursul lucrurilor,se intoarce inapoi la maimuta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Voi ati auzit de noua ordine mondiala ???
    Ce mai atata filozofie de va crapa capul.Am fost in stare sa ne omaram conducatorul in ziua de Craciun?Ei bravo..acum sa suportam acel blestem.
    Viata merge inainte nu dupa cum vrem noi ci dupa cum e scris in programul marilor conducatori ai lumei.Asta e realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi se rupe in paispe de noua ordine mondiala.De aia nu mai pot.Viata merge si dupa cum vrem noi nu numai dupa cum vreau altii.Aia o fi realitatea ta,da ca norocul,nu e si a altora.Bla Bla Bla.

    RăspundețiȘtergere
  15. Conducatorul nu l-am omorat noi toti,catusi de putin.Nu incerca sa dai vina crimei pe toti.Vina e strict a celor care au planuit-o,ordonat-o si executat-o.Ca a fost in ziua de Craciun,da ce eram credinciosi sau ateismul era religia de Stat.Acestia sa-si ia ceea ce merita de la viata.Putin i-mi pasa de ei.Pe mine ma intereseaza ce facem acum aici in prezent si ce facem pt viitor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Daca ai ceva minte sanatoasa si dorinta de a face ceva cinstit de ce ti-ar fi frica de foame?.Daca esti credincios de ce ti-ar fi frica de foame?.Chestia asta cu foamea e o simpla isterie dorita a fi colectiva.Putin i-mi pasa chiar daca nu sunt bogat,cata vreme i-mi folosesc tot ce am si sunt,nu am cum sa mor de foame,e o absurditate.

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca muncim nu murim de foame,dar trebuie sa se dea de lucru.Totusi murim dupa ce am muncit si am facut o stransura ca sa o ia altii care nu muncesc.Deaceia au facut in laboratoare speciale substante cauzatoare de boala si moarte care se pun peste tot,sant strict secrete dar fenomenul a luat amploare si secretele lor s'au transferat in urechile noastre.Dar culmea acesti nebuni incearca sa ne faca nebuni tot pe noi.Eeeee ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  18. am si io o intrebare.acu se iese la pensie la 63 ani.daca dai coltu dupa 2 luni?banii cu care ai cotizat de-a lungul vietii unde-s?tii da inapoi?bine,urmasilor.asa mi se pare normal.stie careva ceva?sai ce-a mincat lupu e bun mincat?

    RăspundețiȘtergere
  19. Schimbarea in Romania nu va veni prin munca cinstita a tuturor romanilor. Nu inainte de a taia capul raului si a pune acolo sus oameni carora sa le pese de binele tuturor nu doar de al lor. Doar dupa aia ne vom ridica prin munca noastra. Degeaba lasati capul in jos si sunteti bucurosi ca aveti ce pune pe masa si in rest nimic. Am fost printr-o multime de tari si viata unui om inseamna mai mult de atat...nu vad de ce ei ar avea mai multe de primit decat noi...cu exceptia ca am fost so vom fi furati de o mafia continua pe toate liniile care se ajuta si se pun unii pe altii la putere fiind o capusa pe aceasta tara...Ar trebui sa ne razvratim si noi ca englezii, sau francezii...si vb aia, noi o duce de 100 de ori mai rau ca ei...

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu am o parere proasta despre munca...si despre cenzura!
    de ce stergeti mesajele car nu contin trivialitati etc?
    pentru un site ca asta sa cenzurati publicul,nu face-ti decat sa aratati cine sunteti de fapt...
    oricum nu va cred
    paharnicul ulea

    RăspundețiȘtergere
  21. Hai mai lasa-ne cu foametea asta...E interesul vostru sa va bagati coada aici si sa puneti mana pe ce nu-i al vostru. Asa cum ati facut-o de atatea ori.Basescu are hibe cat China. Faptul ca nu sta la dialog cu depravatii planeti-asta nu poate decat sa ne bucure. Macar atat...
    Deci: mai incercati cu altceva. Poate va merge. Romanii nu vor muri de foame. Si asta o stie oricine merge prin tara pe la noi, pe la sate, si vede ca inca taranii-si fac treaba.

    RăspundețiȘtergere
  22. AOLEU, CAT DE MULTI AGRAMATI PE SITE-UL ASTA !!! DAR VOI, FRATILOR, NU ATI MERS DELOC LA SCOALA ???
    SAU DACA ATI MERS,ATI FACUT-O DOAR SA BATETI MINGEA IN CURTEA SCOLII ??? 'GRAMATICA' VA SPUNE CEVA? NU PREA CRED CA ATI AUZIT DE ASA CEVA...NORMAL, CA VAD CA VA PREOCUPA NUMAI MANCAREA SI BAUTURA...

    RăspundețiȘtergere
  23. Intr-adevar,stergeti comentarile agramate.Pentru ca,eu nu pot ,sa inteleg cum uni folosesc scrierea pe calculator,fara sa ,se uite ce scrie,si cum scrie.Cat despre foamete;?.Romanul a fost toata viata lui un carcotas.A vorbit mult,si a,facut putin,de aceea suntem unde suntem. Cu respect N.Marian

    RăspundețiȘtergere
  24. Scumpilor, de ce permiteti numai 4096 de caractere ? Nu este loc destul pe net ? Aveam un comentariu mai lung, dar pt ca depaseste limitele impuse de voi, nu e acceptat.
    Deci de ce doar 4096 de caractere ?

    RăspundețiȘtergere
  25. CITESTE SI DA MAI DEPARTE-INFORMEAZATE-E IMPORTANT-a spus si base un adevar intr-una din conferintele de presa:ca-i e frica de foamete si o noua criza.noua criza se prefigureaza la orizont si foametea nu-i departe.americanii stau cu bucile pe noua criza si doamne fereste de alte calamnitati tip cutremure,eruptii vulcanice,ca foametea o sa fie pt tot globul.degeaba isi fac unele tari stocuri? cine are urechi de auzit....treaba e mai mult decit serioasa,asa ca luati in calcul la modul cel mai serios avertismentele. tot ce a fost de distrus in tara asta sa distrus.industria e praf, nu mai producem nimic doar consumam,colapsul nu-i departe.acum si-au pus capra pe agricultura,mai trebuie sa o distruga si pe asta,..un mare procent din populatia tarii traieste la sat,daca reusesc sa instraineze si pamintul AM SUPT-O la modul cel mai penibil toti.vom cumpara mincare produsa la preturi foarte mari aici pe pamint rominesc.pina nu-i prea tirziu voi cei ce aveti rude in strainatate sau ceva bani,nu-i mai duceti la hipemarcheturi cumparativa teren,este viitoarea afacere.terenurile in rominia sint foarte ieftine,speculatorii au pus ochii pe terenuri.nu conteaza unde,cu cit costa mai putin cu atit mai bine.si-au aratat disponibilitatea de a cumpara teren in rominia arabii,chinezii, japonezii,de ce? ani de zile pamintul aici nu a fost lucrat,deci recoltele vor fi bogate si unde mai pui ca se poate face agricultura ecologica,...deci sfatuitiva cunostintele sa cumpere terenuri,e o informatie pe care au incercat sa o tina ascunsa si care dintr-o eroare a iesit la suprafata.

    RăspundețiȘtergere
  26. Deja daca mergi de-a lungul drumurilor in judetele Bihor si Arad vezi cu duiumul anunturi de vanzari terenuri agricole si nu doar cativa ari ci cateva hectare pe anunt.Chiar asa am devenit sa fugim de agricultura ca dracul de tamaie si sa ne instrainam pamanturile?.

    RăspundețiȘtergere
  27. in moldova cei care traiesc la oras au inceput sa lucreze pamintul.daca in urma cu citiva ani erau multe terenuri parasite ,azi nu prea mai vezi. pare-se ca moldovenii se desteapa.....

    RăspundețiȘtergere
  28. Pacat ca ardelenii se prostesc pe zi ce trece.

    RăspundețiȘtergere
  29. sa mai zica cineva ca banatu-i frutea..la ce?bravo moldovenilor ca-s fratii nostri.poate s-or destepta si ardelenii..

    RăspundețiȘtergere
  30. Interesant. ''Istoria se repeta''. Un lucru general valabil, daca nu se invata din ea.
    In cazul de fata, se pare, poate, profetiile se implinesc, incetul cu incetul (Nostradamus - Vanga), depinde cum gandeste ''Elita'', pentru ca, se pare, dupa cum orchestreaza ''Ei'', asa va trebui sa jucam,toti. Sunt care se impotrivesc ''cantecelor'' NWO.
    Se sepune ca o picatura de apa mareste oceanul, dar doua picaturi. Daca suntem puternici,unul langa celalalt,ne ajutam reciproc o sa fie bine!



    Daca o sa se vada ''cantece'' pe cer nu o sa fie
    bine!

    RăspundețiȘtergere
  31. Trebuie cu orice pret sa nu mai alegem pedeleul.

    RăspundețiȘtergere
  32. Atita vreme cit vom manca mancarea altora nu o vom duce bine, putem boicota importurile cumparind produse romanesti

    RăspundețiȘtergere
  33. Cand am citit prima data materiale publicate pe blogul wikileaks Romania, am considerat ca nu voi intalni afirmatii ale unor propagandisti ai unor organizatii politice si constat ca filozofia blogului este desinformarea.
    Romania poate hrani 160 de milioane de oamnei, chiar si in conditii de seceta.
    Crizele de care va suferi lumea de aici in colo sunt de: apa, carburanti si energie, resurse minerale, suprapopulare, a medicamentelor, a locurilor de munca, pulsatiile sociale si incapacitatea gestionarii unor schimbari sau atacuri venite din partea unor organizatii elitiste.

    RăspundețiȘtergere
  34. BINE AȚI VENIT LA MARE TEMPLUL ILLUMINATI. Ești om de afaceri sau femeie de afaceri, politician, muzician, student și vrei să fii foarte bogat, puternic și celebru în viață? Vă puteți realiza visele făcând parte din Illuminati. Cu aceasta, toate visele și dorințele inimii tale pot fi realizate pe deplin, dacă vrei cu adevărat să fii membru al marilor Illuminati, te poți contacta pentru a obține ceea ce ai nevoie în viață, trimite-ne un e-mail la e-mailul nostru ... ..
    E-mail direct către: (jameswilliamilluminate@gmail.com)
    Număr Whatsapp: (+234 7065 801 171)

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source