Search

joi, 9 decembrie 2010

Dosarul Basescu - Vanzarea Flotei Aeriene Romane

Nota: WikiLeaks Romania va prezinta aceste documente, fara sa-si asume in nici un fel vreo ideologie, partizanat politic. Raspunderea apartine autorilor articolelor, daca acestia au ales sa-si faca public numele.
Fostul presedinte Emil Constantinescu a dezvaluit, ca Traian Basescu a scapat de la a fi arestat si plimbat in fata camerelor cu o pereche de catuse la maini numai gratie integrarii in UE “.Integrarea in UE l-a salvat pe Basescu de arest si catuse”.
DOSARUL CRIMINAL BASESCU – VANZAREA FLOTEI AERIENE ROMANE.

IN CALITATE DE MINISTRU AL TRANSPORTURILOR A VANDUT AVIOANELE
ROMANESTI TERORISTILOR INTERNATIONALI PE UN PRET DE NIMIC . UN AVION LA PRETUL UNUI JEEP.
ABSOLUT TOATE DOCUMENTELE POARTA SEMNATURA ACTUALULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI.
ABSOLUT TOTI CUMPARATORII SUNT IN INCHISOARE SAU SUNT TRECUTI PE
LISTA TERORISTILOR INTERNATIONALI.

FLOTA AERIANA A MAFIEI ROMANE
(COMANDANT TRAIAN BASESCU)

PRESEDINTELE ROMANIEI A VANDUT FLOTA AERIANA A TARII
Rusul Victor Bout, poreclit si “Comerciantul Mortii”, era considerat de unul dintre cei mai importanti dealeri de arme din lume. A vândut armament romanesc fabricat de stat, gruparilor teroriste din toata lumea, din Afganistan pâna în Columbia. O buna parte din timp, Victor Bout si-o petrecea în România, la Bucuresti. Avea sediile a doua companii de transport aerian chiar în cartierul Baneasa, iar echipaje românesti au transportat arme în zone de conflict ale continentului negru.”Comerciantul Mortii” schimba armamentul pe diamante, acestea fiind apoi prelucrate în Europa. “Lordul Razboiului” a cumparat si avioane românesti, cu ajutorul carora transporta arme. Le-a cumparat la pret de nimic de la statul român. Cel putin un avion de pe lista neagra a carausiei cu arme a fost tinut timp de trei ani în baza militara Otopeni. Asta desi ONU interzicea oricarei tari sa faca afaceri cu el. Lucra în toata lumea, traia pe picior mare, desi erau unul dintre cei mai cautati furnizor de arme pentru teroristi. Singurul oras unde se simte in siguranta si aparea la lumina zilei era capitala Romaniei . A actionat in tandem cu Traian Basescu care a fost ministrul transporturilor iar apoi Presedintele Romaniei. O MARE PARTE DIN AVIOANE DIN FLOTA LUI VICTOR BOUT PROVIN DIN ROMANIA. Iliusin-uri-18, Antonov-uri 24, Boeing-uri 707, Tupolev 154 si BAC-uri 1-11 au fost vandute sau facute cadou la pretul unui jeep cu acordul si semnatura lui Traian Basescu -ministrul transportului.
Între 2001 si 2004, echipaje românesti au zburat în Africa pentru compania Jetline. În documentele ONU se afirma ca aceasta companie si echipajele românesti au transportat arme în zone de conflict ale continentului negru. Iar aceste informatii despre carausia cu arme in specia Made in ROMANIA ,spre mai multe state africane sunt confirmate, sub protectia anonimatului, de o sursa care a participat la aceste actiuni în Africa.
Zeci de români, personal navigant si tehnic al companiei militare românesti ROMAVIA au deservit avioanele BAC 1-11 cu indicativele P4-JLB, P4-CBH, VP-BBA si 3C-QRF si un Boeing 727 cu înregistrarea P4-JLI.
Un document eliberat de Autoritatea Aeronautica din Aruba, locul unde majoritatea avioanelor erau înregistrate, demonstreaza clar ca pilotii români lucrau pentru Jetline International, companie condusa de Mohamed Hijazi, un libanez influent cu multe conexiuni în Africa.
În Uniunea Europeana, activitatea companiei Jetline Incorporated este strict interzisa, dar Autoritatea Aeronautica Civila a autorizat MIA Airlines sa desfasoare activitati în România cu patru aeronave ale acestei companii. În realitate, compania se folosea de sapte avioane chiar sub nasul acestei institutii, al carei sediu se afla la câteva zeci de metri de cel al MIA Airlines.
Aceasta flota a adus patronilor sume mari de bani din zborurile facute în Africa, Orientul Mijlociu si spatiul ex-sovietic. Oficial, cifra de afaceri anuala MIA Airlines este în jur de 100.000 de euro, adica echivalentul a cam doua curse complete. În realitate, cifra de afaceri este de ordinul zecilor de milioane de euro si statul român s-a ales cu o gaura imensa.
Avionul-problema 3C-QRF a fost importat de MIA Airlines in anul 2006, pentru dezmembrare si suma declarata a fost de 40.000 de dolari. Realitatea este însa alta. “Nici aceasta aeronava nu a fost înregistrata în evidentele contabile. De mentionat la acest punct ca o aeronava BAC 1-11 costa între 2 si 5 milioane de dolari”.
Angajatii primeau oficial un salariu în jur de 900 RON, însa în realitate s-a descoperit ca un pilot câstiga mult mai mult. Nici sutele de curse externe, în valoare de milioane de euro, nu erau înregistrate în scriptele companiei, în final gaura data de patronii MIA Airlines fiind una uriasa.
Legaturile lui Victor Bout cu Traian Basescu nu se opresc însa aici. August 2003. În Baza militara de la Otopeni soseste aeronava BAC 1-11 cu înmatricularea VP-CLM a insulelor Cayman. Scaune de piele, configuratie VIP. Lux într-un avion al mortii! Avionul a fost a lui unui colaborator al rusului, Minin, si cu el au fost duse în Sierra Leone mari cantitati de arme si munitie care au alimentat sângerosul razboi civil din aceasta tara.
Inspectorii ONU au fotografiat avionul. Imaginile sunt socante: lazi cu arme zac pe elegantele fotolii din piele! Probele erau evidente: fisele cu zborurile avioanelor, certificate de utilizator final false, oferte de armament si corespondenta secreta a traficantilor.
Trei ani aeronava mortii a stat într-o baza militara româneasca, în curtea ROMAVIA, companie a Ministerului Apararii care asigura zborurile demnitarilor români. Inclusiv pe cele ale presedintelui tarii. Avionul ar fi trebuit confiscat înca de la aterizare. Nu s-a întamplat asa ceva.
BAC-ul a trecut în proprietatea lui Victor Bout.
O alta aeronava a mortii, un BAC 1-11 cu înmatricularea din Guineea Ecuatoriala 3C-QRF, este descoperita pe aeroportul Baneasa în 2006. Aeronava apare în documentele ONU datorita implicarii în traficul cu arme în Congo. Proprietate a companiei Jetline, BAC-ul era folosit de o companie autohtona, MIA Airlines, MIA Airlines, companie privata care ofera servicii VIP, are sediul într-un apartament de bloc din Baneasa. Avioanele stau la ROMAERO, în hangarul 7. Aeronavele pe care le opereaza firma româneasca apartin companiei Jetline Incorporated.
“Iliusin” din Romania lui Basescu vandute contrabandistilor.
Potrivit unui raport facut de Information Service, dat publicitatii in 2001, in flota aeriana a lui Viktor Bout se gasesc doua avioane “Iliusin 18V”, cumparate de la compania romana Tarom. Cele doua avioane au indicativele “YR-IME” si “YR-IMD” si au ajuns de la Tarom in flota “Air Cess Liberia”, una dintre companiile prin care Bout este suspectat ca a facut trafic de armament. Primul “Iliusin” a ajuns, ulterior, cu indicativul “EL-AHO”, in flota unei alte companii controlate de Bout, “Santa Cruz Imperial” Liberia. Al doilea avion de la Tarom a ajuns, prin “Air Cess Liberia”, la “Santa Cruz Imperial”, sub indicativul “EL-ADY”, si apoi la “Star Airlines” din Sharjah, cu indicativul “EX-7504”. Schimbarea indicativelor avioanelor era unul dintre modurile prin care autoritatile pierdeau urma aeronavelor care transportau armament.

Alte Iliusin 18 sau Antonovuri 24 care au apartinut TAROM au ajuns la unele companii obscure din Emiratele Arabe Unite sau state ex-sovietice, precum Tretyakovo sau Berkut Air din Kazahstan, Altyn Air, Aerovias cu baza în Sharjah, Air West Cargo si lista continua.

Tot TAROM a vândut doua avioane cargo Boeing 707, avion similar cu cel folosit de presedintele României, cu câte 300 de mii de dolari bucata. YR-ABC si YR-ABA au ajuns tot la niste companii obscure, South-Asian Airlines si Cargo Plus Aviation din Emirate. YR-ABC i-a fost schimbata înregistrarea în 9G-IRL, fiind surprins pe Otopeni Militar în septembrie 2003 cu noua înfatisare. Imensul Boeing s-a prabusit acum doi ani în Lacul Victoria, în apropiere de aeroportul Entebbe, în timpul unei curse Addis-Abeba – Togo.
Ultimele doua avioane vândute de compania nationala sunt BAC-uri 1-11, cu înmatricularile YR-BCJ si YR-BRC. Au fost vândute la pachet cu 120.000 de dolari, avioane similare fiind scoase la vânzare de alti operatori cu sute de mii sau chiar milioane de dolari. Ele au ajuns la o alta companie din Emiratele Arabe Unite, Aquiline International Company, cunoscuta si ca Trast Aero, cu birouri în Sharjah, Moscova si Brazzaville, Congo.

Compania lui Victor Bout in Romania se numeste “Flying Dolphin” (prin filiala sa, “Flying Dolphin Romania” SRL) . Avioanel companiei printre care un Boeing 707 sunt reparate sau contrlolate regulat de Tarom la Baneasa.
Directorul adjunct al Aeroportului Otopeni Valentin Vasilescu spune in ziarul britanic Standard Today :Bout business was to illegal transfer of Romanian Governement weapons loaded on Bucharest-Otopeni military apron for almost HUNDRED flights with destination DR Congo, Angola, Iran, Liberia, Sudan, Rwanda, Uganda etc……… Bout airplane registred in Moldova ER-75929 operated 73 flights of Romanian build smuglling weapons for Africa at military apron of Otopeni-Bucharest airport under Air Acvila ( RRM code ), a Romanian Department of Defense company.”
Vasilescu a inregistrat in secret pe Presedintele Romaniei confirmand ca acesta avea cunostinta de uriasul trafic ilegal de arme. Caseta a fost predata statiei de TV Antena 3.
LA ORDINELE LUI TRAIAN BASESCU ROMANIA A DEVENIT FURNIZOR DE PERSONAL CALIFICAT PRECUM SI BAZA DE APROVIZIONARE SI INTRETINERE PENTRU AVIOANELE TRAFICANTILOR. SA CREIAT ASTFEL DIN INSTITUTILE STATULUI ROMAN O INTREPRINDERE CRIMINALA. ARMELE TRIMISE IN JURUL LUMII AU DUS LA MOARTEA A SUTE DE MII DE OAMENI SI MILIOANE DE REFUGIATI.
“Traian Basescu had been under surveillance for several years.”
Rachete antitanc romanesti se numara printre armele din depozite secrete ale miscarii marxiste columbiene de gherila FARC (Fortele Revolutionare din Columbia) descoperite de armata columbiana, se arata intr-un raport al Grupului de analiza antiterorista Giat de la Bogota. ?Serviciile de informatii columbiene au avertizat cu privire la interesul liderilor FARC pentru achizitionarea de armament de ultima generatie, in special rachete sol-aer IGLA-S24 fabricate in Romania. Transportul rachetelor romanesti a fost facut cu avioane provenite din Romania si asigurata de piloti romani.
Cel mai marei de armament din lume, poreclit “comerciantul mortii”, Viktor Bout, a fost nu demult arestat de DEA american, în Thailanda
Mandatul international de arestare, pus în aplicare de americani, ieri, în capitala Thailandei, este emis cu acuzatia ca Bout a încalcat embargourile ONU privind comertul cu armament din mai multe tari si transport de rachete pentru rebelii columbieni. Este de asteptat un nou mandat de arestare pe numele Traian Basescu.?
Robert Horvath DEVA USA

4 comentarii:

  1. Vasile Butnaru: Domnule Traian Basescu,grabiti-va. Mana intinsa a actorului basarabean este de fapt Mana Lui Hristos care Va Cheama la Mantuire.

    RăspundețiȘtergere
  2. Actorul Vasile Butnaru:"BOGAT si sarac" Bogatule,grabeste-te.Mana intinsa a saracului este de fapt Mana Lui Hristos care te Cheama la Mantuire.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ha ha ha ha!
    Judecata te ajunge din urma, hahaila!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu: Astept cu Mare Nerabdare JUDECATA BUNULUI DUMNEZEU! Dar... Trebuie sa mai fac o LUCRARE! Sa grabesc procesul de Retrocedare a Basarabiei! Moldova Lui Stefan cel Mare si Sfant a fost sfasieata de Rusia! Basarabia trebuie sa Revina la Trupul Moldovei! Frati Basarabeni,revin la Chisinau in mare forta! Momentul istoric se va produce intr-o frumoasa zi de 1 februarie 2013! Va multumesc anticipat si pentru inalta distinctie oferita cu mult drag: Floarea de Foc - BASARABIA GOLGOTA ROMANIEI!

      Ștergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source