Search

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Declaratiile lui Omar Hayssam

Declaratii socante! Omar Hayssam sustine ca s-a întâlnit cu Traian Basescu în timpul crizei rapirii jurnalistilor
Omar Hayssam, urmarit international pentru o condamnare de 20 de ani în dosarul rapirii jurnalistilor, sustine ca în timpul crizei rapirii jurnalistilor s-a întâlnit de doua ori cu presedintele Traian Basescu. Intermediar a fost doctorul Mohamad Yassin, despre care Omar afirma ca l-a ajutat sa fuga din tara.


Omar Hayssam povesteste ca Yassin ar fi unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Basescu si din aceasta cauza a colaborat cu el în zilele de criza. Sirianul sustine ca s-a întâlnit cu presedintele României chiar în timpul crizei, iar Traian Basescu i-ar fi spus sa trimita în Irak doua sute de mii de dolari, iar el sa ramâna în România. Omar sustine ca a fost interogat de ofiteri SRI la o cabana de lemn din padurea Baneasa, în 5 aprilie 2005. A mai fost dus acolo ulterior si din arestul de la Penitenciarul Rahova, scos chiar de directorul adjunct al institutiei.
La unele întâlniri au venit procurorul Ciprian Nastasiu, superiorul sau George Muscalu, dar si doctorul Yassin. De fiecare data i s-a cerut sa recunoasca ca este ofiter al serviciilor secrete siriene, ca facea spionaj în România în interesul Siriei si ca serviciile siriene au organizat rapirea jurnalistilor.
Pe 26 aprilie 2006, Omar Hayssam a fost eliberat din arest, iar doua saptamâni mai târziu a disparut. Conform actelor de la dosar, Omar Hayssam a facut declaratia anul acesta, în localitatea El Manieh, din Liban în fata unui notar.
Omar sustine ca a fost sfatuit de mostenitorul averii sale, Mohamad Yassin sa paraseasca tara pentru a nu fi rearestat sau lichidat. De altfel, tot medicul i-ar fi pus la dispozitie mijloacele de a fugi din tara. El mai sustine ca toate scenariile facute de anchetatori, despre fuga sa din tara sunt fantezii, dar au scopul de a acoperi alte persoane.
Hayssam catre Degeratu - Presedintele Basescu mi-a spus: "Îti iei copiii si du-te în America!"

A petrecut 24 de ani în România, dar a devenit celebru dupa rapirea a trei jurnalisti români în Irak. Omar Hayssam a scapat apoi printre degete justitiei române, trimitând deseori mesaje care aratau ca fuga lui nu a fost întâmplatoare. De aceea nu este pentru prima data când jurnalistii scriu despre dedesubturile unui dosar deschis înca judecatii.

 In stenograma discutiei dintre generalul Constantin Degeratu, consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, si Omar Hayssam, sirianul devenit celebru dupa rapirea celor trei jurnalisti în Irak, sunt multe lucruri care ne dau de banuit....
Întâlnirea dintre cei doi a avut loc la 9 septembrie 2005, la sase luni de la arestarea sirianului, la cererea celui acuzat de terorism. El a spus ca are de comunicat date ce întereseaza siguranta nationala si ca vrea sa discute cu presedintele. În loc de date concrete, sirianul i-a reprosat generalului ca este închis, desi i s-a promis altceva.
Sirianul îi spune la un moment dat ca: "Între timp, asa cum stiti, au fost câteva întâlniri cu presedintele. Si atunci, eu chiar am început sa întreb de presiunile care se faceau asupra mea si domnul presdinte chiar mi-a spus: 'Îti iei copiii si du-te în America! Eu sunt presedintele României si ai toate garantiile!' I-am spus: 'Domnule presedinte, uitati, speculatiile de care a aflat presa, sunt monitorizat.'. 'Nu, te rog frumos sa stai linistit, eu îti garantez ca nu se atinge nimeni de un fir de par de al tau!'."
Constantin Degeratu a confirmat întâlnirea cu Omar Hayssam, dar a sustinut ca nu s-a discutat nimic din ce relateaza "sursele".
"Parchetul i-a comunicat presedintelui în luna decembrie ca Omar Hayssam doreste o audienta pentru ca are de relatat o problema de securitate nationala. Presedintele mi-a solicitat sa ma duc, la Parchetul General, la întâlnire sa vad daca este într-adevar o problema de securitate nationala. Am avut o astfel de discutie cu Omar Hayssam. Sunt lucruri luate din filme diferite, fiecare vorbeste în alt cadru. Cineva s-a jucat cu cuvintele. E un teatru al absurdului." 
Sursa
WikiLeaks.ro documente

Un comentariu:

  1. Rapirea din Serai a fost cam asa:ca intotdeauna Basescu intrigantul fiindca nu-i in stare sa faca ceva bun pt populatie decat pt sine insusi si pt cei care-l sustin,a vazut in acel moment ca populatia este nemultumita si a zis ca de nenumarate ori sa deturneze atentia populatiei de la propriile necesitati si a facut aceasta inscenare.De aceea a si clasat-o la secret pt 50 de ani,pt cand a fi mort si nu a mai fi cine sa-l traga la raspundere.La fel face si cu flota si toate hotiile lui.Trage de toate,se da peste cap,santajeaza,i-si pune oameni obedienti ca sa scape.El spera urmatoarele:sa-i urmeze obedientii la putere ca sa se faca scapat si sa traiasca linistit pana la moarte,sa fuga din tara avand destui bani in tari straine in cazul in care situatia se inrautateste sau sa moara intre timp si sa nu mai fie facut de rusine pt faptele sale in fata populatiei mai ales.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source