Search

marți, 28 decembrie 2010

Amiralul G. Marin, schimbat pentru ca nu a fost de acord cu traficul de arme

Informator spunea...

Afacerea cu arme a lui Traian Băsescu şi a fratelui acestuia, Mircea, face prima victimă, aceasta fiind şeful Marelui Stat Major, amiralul Gheorghe Marin. De mai bine de două săptămîni, prin birourile înalţilor demnitari de la Ministerul Apărării sînt plimbate documentele necesare retragerii şi casării unor importante categorii de armament din dotarea Armatei şi Aviaţiei Române, între care şi piesele negociate pentru a fi vîndute Miliţiilor libaneze Hezbollah,
acte pe care nimeni nu vrea să le semneze.Plimbarea acestui dosar, considerat unul care frige, a fost provocată de faptul că ministrul Apărării, Gabriel Oprea, nu a vrut să îşi pună semnătura şi încearcă să paseze problema spre subordonaţii săi, în pofida promisiunilor făcute lui Basescu că va rezolva chestiunea. În ziua de 19 decembrie, acesta l-a contactat telefonic pe amiralul Gheorghe Marin, invitîndu-l să semneze documentele, dar acesta a refuzat, motivînd că nu are atribuţii în acest sens. Sursele noastre spun că deşi Traian Băsescu şi Gheorghe Marin întreţin de mulţi ani o relaţie de prietenie, care l-a propulsat pe amiral în funcţia de şef al Marelui Stat Major, acest lucru nu l-a oprit pe Presedinte să îi ceară lui Gabriel Oprea înlocuirea lui din funcţie. El a fost înlocuit cu generalul-maior Ştefan Dănilă, noul şef al Statului Major General, care se pare că este un individ mult mai obedient. Decizia de înlocuire a lui Gheorghe Marin a fost luată chiar în perioada Crăciunului, cînd Traian Băsescu l-a sunat pe Gabriel Oprea şi l-a anunţat că nu va mai înnoi mandatul amiralului respectiv. Mandatul expiră la 31 decembrie 2010 şi, datorită refuzului semnării documentelor, nici nu se punea problema reînnoirii lui.Reamintesc faptul că ungerea lui Gheorghe Marin în funcţia de şef al Marelui Stat Major a fost făcută tot într-un moment de criză, în septembrie 2006, cu numai cîteva zile înaintea suspendării din funcţie a ministrului Apărării, penelistul Teodor Atanasiu. Atunci, Gheorghe Marin l-a înlocuit pe Eugen Bădălan, care a şi fost pensionat în scurt timp.Revenind la schimbarea din funcţie a amiralului Gheorghe Marin, aceasta s-a petrecut de această dată, nu pe ascuns aşa cum a fost pus în funcţie, ci cu participarea directă a lui Traian Băsescu la o şedinţă solemnă organizată, marţi, la ministerul Apărării. Sursele spun că apariţia intempestivă a lui Traian Băsescu la Ministerul Apărării s-a dorit un semnal pentru cei ce doresc să se opună planurilor sale.

11 comentarii:

  1. Amiralul MArin a fost scos la pensie de batranete nicidecum pentru ca s-a opus la cine stie ce, deoarece nu era in stare sa se opuna.
    Conform statutului cadrelor militare, generalii/amiralii (4 stele) ies la pensie la 59 ani, iar Marin s-a nascut pe 01.01.1952, ceea ce inseamna ca la 1 ianuarie a implinit 59 ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Train Basescu:Vasile,vreau sa te ajut si pe tine pentru a finaliza "Schimbarea la fata a Romaniei!"

      Ștergere
    2. GHEORGHITA MARIN , SE DEFINESTE CA UN SPECIALIST IN PAPUSARII, O SCURSURA CARE INCA MAI CREDE CA POATE MANEVRA OAMENI IN SCOPURILE SALE PERSONALE. CREDE CA POATE COMANDA CONTROALE PE ICI PE COLO, DACA NU I SE DA CE CERE. SPRE EXEMPLU, DACA ITI CERE O TRAISTA DE MANCARE, O MASINA SAU ORICE ALT SERVICIU SI NU II DAI, ACEST BURTOS PENIBIL, INCEPE UN INTREG FILM, GEN NASUL, DESI E BATRAN SI IMBATRANIT DE RAUTATE SI DE MUDARIA DIN SUFLET. INCA II OBLIGA DIRECT SAU INDIRECT PE URMASII GEN ZISU SAU SEFUL SMFN, SA II PUNA LA DISPOZITIE SOFER, CAZARE SI PAPA GRATIS, ACCES GRTUIT COMPLET LA FACILITATILE ARMATEI, RAZAND DE MILITARI SI INREGISTRAND CONVORBIRI SI DISCUTII CU STEFAN DANILA SAU CU CATA ZISU.

      Ștergere
    3. Gheorghe Marin este acuzat că:
      - a favorizat încheierea unor contracte dezavantajoase pentru Marina Militară Română cu firma Octogon
      - si-a construit si si continu sa isi amenajeze vila din Eforie , prin firma soţiei unui comandor de la Cenrtru de Calcul al Marinei, actualmente promovat în Statul Major al Forţelor Navale. Sotia lui Marin e fara venituri si e incapabila de a fi om sau de a socializa normal
      - a propus pentru decorare cu ordinul “Virtutea Maritimă” în grad de” Mare Ofiţer” o salariată civilă de la Academia Navală, ulterior la propunerea sa aceasta devenind şi preşedinta Consiliului de Onoare de acordare a acestui ordin, în condiţiile în care preşedinţii consiliilor de onoare pentru acordarea ordinului “Virtutea Militar㔺i ordinului”Virtutea Aeronautică” sunt generali- militari de cariera. Are o relatie nepotrivita cu bucatareasa de la vila rine din Mamaia, tanti Flori sau Florina Maria, pe care o foloseste in amplasarea ilegala a microfoanelor in camerele de oaspeti, aceasta fiind colectionarea unui dulap plin cu CD uri..
      - s-a implicat în obţinerea titlului de doctor în ştiinţe militare de către o doamnă, secretar de stat în M.Ap.N, cu toate că teza de doctorat era de o foarte slabă calitate.
      - a reuşit să-şi izoleze subordonaţii care erau competenţi şi care îi puteau deveni potenţiali adversari. Face trafic de influenta asupra sefului DGIA si Zisu Catalin, baiatul lui de suflet
      - a acţionat pentru îndepărtarea din funcţii a tuturor celor care refuzau să – i execute ordinele în contradicţie cu prevederile legale

      Ștergere
  2. Exact, a implinit limita de varsta si a fost pensionat.Mai mult de atit mandantul sau de 4 ani ca sef al Statului Major General expira in toamna iar presedintele i l-a prelungit pina in ianuarie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Generalul Danila a fost inaintat in grad, ilegal prin nerespectarea stagiului in grad de 2 ani, asa cum prevede statutul cadrelor militare..si se afla in functie ilegal,prin nerespectarea statutului cadrelor militare, intrucat are in subordine generali mai mari in grad, exact ca pe timpul lui Ceausescu.

    RăspundețiȘtergere
  4. a fost ala un lingau si un pupincurist basisist,dar chiar sa-ti semnezi in clar un eventual proces penal(mai devreme sau mai tarziu)cred ca era vorba numai de a fi sanatos la cap.

    o tot dati cu pensionarea si cu statutul.
    ce statut.ala e pentru militari adevarati,adica pt fraieri.altii au primit trei stele de general in doi ani,iar unii au fost facuti generali direct din viata civila.
    iar voi vorbiti de statut si principii.la dracu!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Generalul Danila e de prin zona nevestei lui Basescu! Gura Humorului! Gurile rele spun ca ar fi chiar rude!Dar nici cu Marin nu ne-a fost rusine! Duca-se!

    RăspundețiȘtergere
  6. unde esti tu Tepes, Doamne.....

    RăspundețiȘtergere
  7. OARE MARIAN HAPAU STIE CAT A RAS GHEORGHE MARIN DE EL DUPA CE EL INSUSI L-A SPRIJINIT PENTRU FUNCTIE IN SCOPUL PROPRIU? HAPAU E COMPETENT, INSA MARIN NU A BANUIT ASTA NICIUN MOMENT..

    RăspundețiȘtergere
  8. Da..Gheorghe Marin si bucatareasa lui specialista in reportofoane si prafuri achizitionate de la fiul ei de la farmacie.Dupa ce Presedintele i-a dat tot ce a vrut, Marin a muscat mana acestuia si nu o data ci de mai multe ori. Acum il abureste pe Marian Hapau, desi a afirmat in fata tuturor ca el l-a sprijinit pe Hapau sa ajunga unde este, pentru ca era sigur ca acesta este prost si ii acopera matrapazlacurile, Cu timpul.....

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source