Search

vineri, 28 octombrie 2011

Un Recensamânt ilegal, conform Legii 677 / 2011

Am preluat materialul urmator de pe siteul Surse.org si vrem doar sa facem cateva precizari inainte:
Rugam cititorii sa studieze cu maxima atentie textul Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si apoi sa citeasca articolul in cauza.
Astfel, cititorii vor fi in masura sa inteleaga caracterul profund ilegal al Recensamantului din 2001, - in sectiunea cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal. Pentru cei care nu doresc sau nu au timp sa parcurga legea, - va spunem ca obtinerea si prelucrarea acestor date se face numai de catre structuri constituite pentru siguranta si ordinea publica, pentru siguranta nationala si similare. In sensul Legii 677/2001 ANUMITE date nu pot fi cerute si prelucrate sub nici o forma, decat cu acordul EXPLICIT al celui in cauza. Daca acordul nu a fost clar si explicit, datele colecate pana atunci vor fi distruse si nu stocate in orice forma.

Nu vrem sa ne hazardam in speculatii, insa atragem atentia asupra faptului ca in ultimii ani s-au inmultit in mod alarmant cazurile in care datele personale ale unor cetateni au fost folosite in scopul incheierii unor contracte si tranzactii fara stirea presoanelor in cauza, sau a unor operatiuni ilegale.
De asemenea va supunem atentiei urmatoarea situatie:
In anul 1990 populatia Romaniei era de 23 milioane, iar pe listele de alegatori erau inscrise aproximativ 17 milioane persoane cu drept de vot, restul fiind in special minori sub 18 ani.
Stim, - din datele ambigue furnizate de institutele de statistica, faptul ca de 21 de ani incoace, populatia este in scadere permanenta, datorita sporului natural negativ, precum si datorita unei emigrari masive dar imposibil de cunoscut cu precizie. Anumite date dezvaluie faptul ca peste 2 milioane de cetateni romani sunt plecati din Romania. Ceea ce ne duce la o cifra a populatiei actuale de maxim 21 milioane. Daca scadem si numarul cu care populatia s-a diminuat datorita natalitatii tot mai mici si a unei mortalitati in crestere, - ajungem la concluzia ca pe teritoriul Romaniei, astazi nu sunt mai mult de 19 milioane de cetateni. Si cu toate acestea, pe listele electorale de la ultimele alegeri figurau nu mai putin de 18 milioane alegatori.... Adica... populatia scade, insa numarul de alegatori creste semnificativ. Oare asa sa fie? Stim de la Ministerul Invatamantului ca exista aproximativ 2 milioane de elevi minori. Un numar extrem de mare, dar imposibil de precizat cu exactitate o constituie minorii care au abandonat scoala. Cu toate acestea, prof. Romica Trandafir a avansat o cifra de aproximativ 3 milioane de minori traitori azi la noi in tara. La o populatie de 19 milioane? Din care 18 milioane majori cu drept de vot? Vedeti cum "incertitudinea" se cifreaza la 1 milion de cetateni..... ce ne spun toate acestea? Conspirationistii vor spune ca un milion de voturi sunt deja "asigurate" in acest fel pentru Puterea actuala, - daca coroboram datele si luam in calcul si acest controversat recensamant.
Noi va lasam pe dvs sa judecati si va invitam sa cititi materialul de care va vorbeam:


Stiati ca NUMAI operatorii de date cu caracter personal, - care au atestare in acest sens, - au voie in mod legal sa ceara si sa proceseze datele personale ale cetatenilor? Conform legii, uumai politia, serviciile de evidenta populatiei din cadrul primariilor precum si serviciile de informatii au acest drept. Cum se face insa, ca niste cetateni desemnati ca recenzori, cetateni care nu au in nici un caz certificare pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, - fac acest lucru? Ati vazut legitimatiile acestor recenzori? Nu au nici fotografii, nici elemente de siguranta. Oricine are o imprimanta color isi poate fabrica o astfel de legitimatie si poate aplica o stampila scanata...
 Cum se face ca INS prelucreaza astfel de date?
INS nu a cerut voie să strângă o bună parte dintre datele din formular.

Iată și răspunsul la întrebarea
de ce este închisă Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal exact în perioada recensământului, cu o zi decalaj”. Asta pare să fi fost singura soluție de “compromis” pentru ca instituția să nu oprească recensământul cu totul, la sesizările cetățenilor.
Conform Legii 677/2001, fiecare operator care lucrează cu date personale trebuie să își notifice activitatea ANSPDCP printr-un formular în care bifează fiecare tip de informație colectată.
Notificarea INS a fost depusă în 12 ianuarie 2007, la scurt timp după înființarea ANSPDCP, și are numărul de înregistrare 15.
Poate fi găsită
pe site-ul instituției sau, în caz că și site-ul își întrerupe operațiunile cu publicul, aici!
Ei bine, doar o parte dintre activități sunt bifate. Dintre cele prezente și pe formularul de recensamânt, iată ce are voie INS să ceară:
numele și prenumele, inclusiv ale membrilor de familie
- sexul
- data și locul nașterii
- cetățenia
- date din actele de stare civilă
- adresa
- profesia
- formarea profesională, diplome, studii
- originea etnică*
- s-au gândit chiar și la CNP*
Iată, însă, ce nu nu are voie INS să ceară:
- semnătura
- locul de muncă
- situația familială
- date privind bunurile deținute
- convingerile religioase*
- date privind starea de sănătate*
(*date considerate “cu caracter special”)
INS nu a bifat nici o categorie de destinatari și nici garanțiile care însoțesc dezvăluirea datelor către terți. De asemenea, INS nu a specificat că va distruge datele sau că le va transfera.
Legea mai cere și ca fiecare dintre persoanele împuternicite de INS pentru a colecta date să fie înregistrată la ANSPDCP. În caz contrar, nu au voie să întrebe nimic.
Se pare că Emil Boc a irosit prea repede superlativele când a spus despre bâlbâiala cu CNP că ar fi
“forma supremă a incompetenţei”.

Sursa

Mai cititi si:Anti Recensamant 2011. De la ABUZ la REFUZ!!! Informatii vitale!

12 comentarii:

  1. Tare nene! Sa-mi bag mUULA in gatu lor de nenorociti astia vor sa mai castige odata alegerile cu cenepeurile noastre! Va dati seama??? din start au vreun milion de voturi in fals in felul asta. Ca lumea nu se duce la vot si apoi VOTEAZA altcineva pentru aia care nu se duc!

    RăspundețiȘtergere
  2. subscriu la cele de mai sus. nu mi-am dat cnp si nici nu-l dau. sa-mi arate recenzorul ala ca are atestat de operator de date personale.......... alfel il bag undeva. si pe base la fel

    RăspundețiȘtergere
  3. Ministerul de Interne, sub semnatura lui incultul de TRAIAN IGAS, au trimis ADRESE, in toate orasele, la SERVICIUL POPULATIEI , SA SE DEA CNP-URILE, la toate sediile de STATISTICA din fiecare judet, ca doar sunt Directori PDL. RUSINE NENOROCITILOR, JEGOSILOR, care sunteti

    RăspundețiȘtergere
  4. sa le iau mortii in ...... la toti basistii!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Singura solutie este ca,in loc sa va vaitati,mai bine mergeti la vot la anul,cu totii. Este arma noastra impotriva lor. Dar... eu citesc,eu aud...

    RăspundețiȘtergere
  6. HA HA CARE ARMA?????????????? ESTE DOAR O IMPRESIE.IMBATATI-VA CU APA RECE. VA IESI LA VOT CINE TREBUIE,NU CINE ESTE VOTAT REAL.

    RăspundețiȘtergere
  7. La cate lucruri merg prost in tara asta , ce mai conteaza inca unul

    RăspundețiȘtergere
  8. unha peste alta ar trebui sa iesim toti in strada uniti..nu cum suntem acum radem unul de altul..altfel nu se va schimba nimik

    RăspundețiȘtergere
  9. TRAIAN IGAS, " catelul " lui Basescu,Boc si Udrea. Ce stie el de MAI, dar de Lg 677/2001, daca abia a luat BAC-ul la 24 de ani. Va mai vaitati ca sunt clanuri in Romania si se impusca pe strada ??????

    RăspundețiȘtergere
  10. base si boc sunt niste ticalosi...dupa ce au bagat o tara intreaga in criza si isi bat joc in continuare de tara noastra si au furat banii din bugetul tarii acm gasesc tot felul de moduri de a incerca sa scoata tara din criza ... auzi la ticalosu de boc ca da vina pe premierul italiei ca din cauza lui e romania in criza pt ca are o datorie la bugetul european in valoare de vreo 800 mil de euro... ticalosul si nemernicul si nenorocitul... base si boc stie numai sa intrebe pe alti oameni de unde au averi, sa si le justifice, dar ei ticalosi naibii cum justifica banii din bugetul tarii ce au facut cu ei... asa si cu acest recensamant eu mi-am dat seama de la inceput ca e ceva "putred" la mijloc...sa le fie rusine ca isi bat joc de o tara intreaga...acest recensamant nu e altceva decat alt mod de-al lui base si pinguinu' de boc de a incerca sa mai adauge ceva bani in bugetul tarii... pai daca nesimtitii si imputitii naibii le ia pana si pensia bietilor copii bolnavi de handicapuri ca sa isi astupe cacaturile ce le-au facut ei ... astia doi merita taiati cu lama si pus sare pe ei sa vada si sa simta si ei ceea ce simte un popor intreg... VA MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  11. va spun eu si cred ca stie toata tara unde st banii din bugetul tarii: in primul rand imputitul de base ia facut lui analfabeta de ficasa hoteluri pe litoral unde in mod sigur a cheltuit o mare suma de bani din bugetul tarii...in al doilea rand pinguinu' de boc si-a facut autostrada in timisoara pana la el in sat unde a construit si un azil de batrani...din ce bani? din banii tarii...si uite asa se explica dc tara noastra sufera tiganiile celor doi nemernici, n-au pic de mila de noi pai noi sa avem mila de ticalosii astia ?
    pai astia doi merita puscarie pe viata si acolo fututi in cur de puscariasi pana fac besici la cur...

    RăspundețiȘtergere
  12. Cica nu mai suntem decat vreo 19 milioane in Ro. Atunci de unde 18 milioane pe listele electorale???? La astia voteaza si mortii si copiii ca sa iasa tot ei la putere!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source