Search

miercuri, 12 ianuarie 2011

Traficantul de arme Bout va face dezvaluiri despre afacerile cu Băsescu

"Traficanul Mortii" este porecla sub care este cunoscut in intreaga lume Viktor Bout. Unul dintre cei mai mari traficanti de arme din istoria lumii care, de altfel, a si inspirat subiectul unui film celebru intitulat Lord of War. Si care are multe si durabile legaturi cu Romania. Si cu demnitari romani. In functie. Arestat mai intai in Thailanda si, relativ recent, extradat in Statele Unite, Viktor Bout se pregateste sa ciripeasca. Asa cum a sugerat, in stilul sau specific, aparatorul sau, intr-un interviu acordat presei americane. Iar Moscova este ingrozita. Si nu numai Moscova. Se aude, prieteni de la Bucuresti?
 Viktor Bout a detinut o flotila de avioane luate din arsenalul aerian al unor state din fostul lagar socialist, cu ajutorul careia, pana la capturarea sa, a transportat, utilizand documente false, armament in state supuse embargoului ONU ori Statelor Unite. In zone de conflict. In special in Africa. Si nu in schimbul banilor. Ci a diamantelor, care apoi erau utilizate pentru ghidajul rachetelor cu raza medie si mare de actiune.
De ce ne intereseaza pe noi cazul Viktor Bout si dezvaluirile pe care acesta ar urma sa le faca in Statele Unite, pentru a obtine o sentinta mai usoara si aducerea familiei sale pe teritoriul american? Din doua motive cat se poate de simple. In aparenta. Primul este ca, prin cooperarea serviciilor speciale romanesti si americane, traficantul mortii ar fi trebuit sa fie capturat in 2008, la fabrica de rachete de la Crangu. Dar Viktor Bout a fost prevenit si nu a mai cazut in cursa intinsa in Romania. Din informatiile noastre, aceasta scurgere grava de informatii s-a produs, in mod deliberat, prin intermediul consulului economic al Romaniei la Moscova, Gigel Bratiloveanu, acesta fiind un apropiat si un protejat al lui Traian Basescu inca de pe vremea cand Presedintele Romaniei era ministru al Transporturilor. Si acum venim la al doilea motiv. In anii in care Traian Basescu a fost ministru al Transporturilor sau secretar de stat la Transporturi, activitatea flotilei lui Viktor Bout, prin intermediul Aeroportului Otopeni Militar, s-a intensificat in mod semnificativ. Personal, am postat numeroase documente care vor fi utile anchetei din Statele Unite, care demonstreaza atat traficul de arme savarsit prin intermediul Aeroportului Otopeni, cat si modul in care se falsificau documentele de provenienta si de destinatie. Si nu mai putin, asemenea probe ilustreaza complicitatea lui Viktor Bout cu autoritatile romane de la nivelul Ministerului Transporturilor. Daca nu cumva au fost implicate si servicii secrete. In trecutul ceva mai indepartat al lui Viktor Bout exista o perioada in care destinul sau s-a intersectat, in mod straniu, cu cel al actualului presedinte al Romaniei, Traian Basescu. Este vorba de perioada in care domnul Traian Basescu a detinut functia de sef al reprezentantei Navrom la Anvers. In locatia imediat invecinata din Anvers isi indeplinea o misiune secreta si Viktor Bout. Care facea acelasi lucru, de asta data sub aripa protectoare GRU.
Documentele WikiLeaks publicate recent ne arata cat de preocupate au fost autoritatile din Statele Unite de a asigura capturarea, in Thailanda, a lui Viktor Bout si, ulterior, extradarea acestuia si ce eforturi a facut Moscova pentru a-l recupera. Va ciripi Viktor Bout si despre Traian Basescu? 

4 comentarii:

  1. ar fi cea mai tare stire posibila ,sa fie Basescu citat la proces si sa fie arestat in direct la tv. Ce stire ar fi?!?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Traian Basescu,grabiti-va. Mana intinsa a actorului basarabean este de fapt Mana Lui Hristos care V a Cheama la Mantuire.

    RăspundețiȘtergere
  3. Actorul Vasile Butnaru:"Bogat si sarac" Bogatule,Mana intinsa a saracului este de fapt Mana Lui Hristos care te Cheama la Mantuire.

    RăspundețiȘtergere
  4. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,am sa-ti ofer trei milioane de euro din fondul de rezerva! Si nu mai sta cu mana intinsa ca un cersetor! Vreau sa fiu si eu Purtatorul Crucii Neamului Romanesc!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source