Search

marți, 11 ianuarie 2011

Inca o dovada: Băsescu si traficul de arme

Presedintele creeaza o noua diversiune. In loc sa dea raspuns la acuzatia de trafic cu armament din Raportul UNIDIR, publicat in premiera de Agentia de Investigatii Media, el se pronunta asupra legalitatii inregistrarii discutiei dintre Constantin Degeratu si Omar Hayssam. La prima vedere, diversiunea a fost facuta in pripa. Basescu pare ca a comis o gafa. Atragand atentia asupra inregistrarii, el recunoaste autenticitatea acesteia. Dar daca n-a fost o gafa? Daca, intentionat, pune presa pe o pista falsa: arunca pisica  in curtea lui Degeratu, ca acesta sa devina tap ispasitor si pentru afacerile cu armament. (AIM)
Stire Realitatea TV:
Traian Basescu a declarat, marti, la întâlnirea cu GDS ca înregistrarea Degeratu-Hayssam, aparuta în presa, este ilegala. Basescu sustine ca trebuia sa fie o discutie secreta si ca nu a existat niciun mandat de ascultare.

"Nu am nicio certitudine ca a fost o discutie redata integral, dar generalul Degeratu nu a fost informat, când s-a dus la Parchet, ca este înregistrat. Este ilegala, în prima faza. Asupra continutului, generalul Degeratu nu confirma foarte multe dintre afirmatiile de acolo. Data la care s-a facut este corecta, la acea data a avut loc discutia. A fost o solicitare a unui anchetat în stare de arest de a informa asupra unor elemente de siguranta nationala. Era un dosar de siguranta nationala, cel legat de raprea celor trei ziaristi", a declarat Basescu, referitor la stenograma care a aparut în ziarul Gardianul, zilele trecute, cu discutia între generalul Degeratu si Omar Hayssam.
Un consilier pe siguranta nationala a fost trimis la întâlnire
Presedintele a mai spus ca discutia a avut loc în biroul unui procuror. "Procurorul a iesit din birou pentru ca era o solicitare de a se adresa presedintelui României, i-am cerut unuia dintre consilierii pe siguranta nationala sa aiba aceasta întâlnire. Cu atât mai mult cu cât Omar Hayssam era suspectat de mult mai multe si se stia ca fusese în anturajul PSD si al domnului presedinte Iliescu", a mai spus Basescu.
Nu a existat niciun mandat de ascultare
Basescu sustine ca trebuia sa fie o discutie secreta pentru ca arestatul vorbea despre siguranta nationala: "Nu avea voie nimeni sa o înregistreze. Nu exista niciun mandat de ascultare a acestei discutii care a fost dinainte anuntata la Parchet".
Totodata, presedintele a mai spus ca "s-a constatat ca redari ale unor ascultari facute de unitatea de informatii a Ministerului de Interne au fost multiplicate si distribuite".
Întâlnirea dintre cei doi a avut loc la 9 septembrie 2005, la sase luni de la arestarea sirianului
"Îti iei copiii si du-te în America!" - Acesta ar fi îndemnul pe care presedintele Traian Basescu i l-ar fi facut lui Omar Hayssam, sirianul condamnat pentru rapirea jurnalistilor români în Irak, înainte ca acesta sa fi fost încarcerat. În replica, seful statului a spus ca afirmatia vine din partea "unuia care mergea în avion cu Ion Iliescu, si nu cu Traian Basescu".

Realitatea.net

Articolul initial:
Presedintele este considerat "un scut pentru retelele teroriste" * Obama a fost informat despre traficul de armament pe care-l face Romania cu tari arabe indizerabile * Reteaua pune in pericol integritatea viitorului scut antiracheta din Europa * Joe Biden catre Basescu: "Barack Obama va vorbi cu viitorul presedinte al Romaniei!" * Tradus din limbaj diplomatic asta inseamna: "Pa!" * In cele ce urmeaza - lista agentilor acoperiti arabi ce actioneaza nestingheriti pe teritoriul Romaniei, care a ridicat suspiciuni intre congresmenii SUA * O retea care colaboreaza strans cu agentii SRI si despre care Comunitatea de Informatii n-a facut vorbire niciodata * Filiera cu legaturi in zona Omar Hayssam, cap de pod al retelelor teroriste
Nota - Amintim ca informatiile despre traficul cu arme patronat prin filiera Basescu au fost facute publice, in premiera, de catre Agentia de Invesrtigatii Media, pe data de 26.10.2009, orele 18.45 (vezi prima pagina), cu o zi inainte de declansarea scandalului mediatic. In supratitlul articolului avertizam despre "Culisele unui scandal diplomatic gata sa explodeze". Iata ca a explodat!
Ii rugam pe colegii care preiau materiale de pe http://www.agentia.org/ sa precizeze sursa.

Download raport UNIDIR
Prezentam in cele ce urmeaza culisele unui scandal diplomatic. Explicatia de ce n-a fost primit Traian Basescu la presedintele SUA, Barack Obama. Fapt uimitor, pentru ca la inceputul mandatului sau, Basescu se declarase un sprijinitor al axei Washington-Londra-Bucuresti. Nu scandalul "marelui licurici" a fost cel care i-a pus bete-n roate. La recenta vizita in Romania a lui Joe Biden, dupa vizita de la Cotroceni, vice-presedintele SUA a declarat: "Barack Obama se va intalni cu viitorul presedinte al Romaniei!". Un mesaj clar: SUA nu-l doresc pe Basescu presedinte, ci prefera pe cineva din opozitie. Sursele Agentiei spun ca n-ar fi vorba de Mircea Geoana - in ciuda faptului ca actualul presedinte al PSD a fost ambasador in SUA -, ci preferatul ar fi Crin Antonescu.
Conform documentelor Agentiei, Raportul UNIDIR (care poate fi descarcat mai sus si care a fost trimis si Ambasadei Romaniei din Washinghton, vezi scrisoarea de mai jos),Traian Basescu este considerat de administratia americana unul dintre sustinatorii, indirecti, ai terorismului. Concluzia consta in faptul ca 50 de membri ai Camerei Reprezentantilor au trimis o scrisoare catre presedintele Barack Obama, considerand invazia de arme romanesti ca un pericol major pentru securitatea SUA. Si faptele vorbesc de la sine. Doi directori FBI s-au deplasat, in aceasta toamna la Bucuresti. Astfel, directorul Biroului de Relatii Internationale al FBI, Sean Joyce, si cu directorul Diviziei de Criminalitate Informatica din cadrul FBI, Shawn Henry s-au intalnit cu procurorul general, Laura Codruta Kövesi. Desi nu a transpirat mare lucru din intalnirea acestora, AIM a aflat ca unul din subiectele discutate a fost contrabanda de arme romanesti. Neoficial, inca, s-a mentionat faptul ca regimul Basescu a devenit "un scut pentru terorismul international". Iar de la acest scut, la Scutul Antiracheta din Europa sunt incompatibilitati majore.
Siria si Palestina, tari prietene
Acum un an, Traian Basescu vizita Siria. Din delegatia oficiala lipseau si premierul si ministrul de externe, fiind in schimb prezenta sotia sa, Maria. Deplasarea viza restabilirea contactelor economice. Este stiuta relatia de bun parteneriat dintre Romania si Siria, din punctul de vedere a exportului, respective importului de arme. Izolata multa vreme pe plan diplomatic, Siria a revenit în ultimul timp în atentia statelor Uniunii Europene dupa ce presedintele francez, Nicolas Sarkozy, l-a invitat pe omologul sau al-Assad, in ciuda criticilor opiniei publice, la Ziua Frantei. La festivitatile de pe 14 iulie de pe Champs Élysées, al-Assad a fost asezat de protocolul francez alaturi de Traian Basescu. Tot atunci, seful statului roman a declarat ca a avut o scurta intalnire bilaterala cu omologul sau sirian, fara a preciza subiectul discutiei. Presa internationala a relevant faptul ca  Bashar al-Assad conduce la Damasc, un regim autoritar. Mai mult, asupra sa planeaza si suspiciuni in legatura cu implicarea Siriei in atentatul terorist asupra fostului premier libanez Rafic Hariri.
Nu cu mult timp in urma, presedintele Traian Basescu s-a intalnit, in timp ce se afla la Ramallah, cu liderul palestinian Mahmoud Abbas. In cadrul discutiilor, presedintele si-a exprimat disponibilitatea Romaniei de a oferi burse pentru studentii palestinieni, pentru a ajuta la reconstructia teritoriilor palestiniene. Se doreste astfel, revenirea in masa a studentilor palestinieni in Romania, ca pe vremea lui Ceausescu, atunci cand, acestia aveau si baze de antrenament pentru lupta terorista.

Omar Hayssam eliberat sa nu vorbeasca
O alta legatura a lui Basescu cu terorismul este faptul ca acesta a jucat un rol important in scenariul rapirii jurnalistilor romani in Irak. Chiar Omar Hayssam, urmarit international pentru o condamnare de 20 de ani, sustine ca in timpul crizei s-a intalnit de doua ori cu presedintele Romaniei. Doctorul Mohamad Yassin fiind cel care a intermediat intalnirea. Omar a declarat ca a fost pus de presedinte sa trimita niste bani in Irak. Sirianul mai spune ca a fost interogat, in aprilie 2005, de SRI, la o locatie din Padurea Baneasa, loc in care a mai fost dus din arestul penitenciarului Rahova (in timpul arestului sau), la ordinul presedintelui Basescu. Atunci i s-a cerut sa declare ca face spionaj in Romania in favoarea Siriei. Se stie ca Haysam a fost ajutat de serviciile secrete sa paraseasca Romania, precum si faptul ca al doilea terorist din cazul rapirii jurnalistilor, Munaf, a fost predat de ambasadorul nostru in Irak, Mihai Stuparu, medaliat de doua ori de seful statului.

Traficul de arme, politica de stat
Ziaristul roman, care traieste la New York, Robert Horvath, a scris un material documentat, sub titlul “Basescu, umbrela pentru teroristii arabi”, care scoate la iveala faptul ca presedintele este “un bun prieten” al teroristilor. Mai mult, acesta sustine ca exista un adevarat “clan” Basescu care se ocupa de spargerea embargourilor si sanctiunilor ONU. Astfel, cantitati uriase de arme au curs spre Sudan, Nigeria, Libia, Palestina, Iordania etc. Nu trebuie sa mai spunem, se stie deja, ca fratele presedintelui, Mircea Basescu a fost amestecat in traficul de armament, dezvaluire furnizata de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu (amanunte se pot citi pe blogul acestuia - http://www.sroscas.ro/). Actualmente, SRI a luat la puricat activitatea lui Mircea Basescu, asteptand rezultatul alegerilor din noiembrie, pentru a sti cum sa se pronunte. Cu putin timp in urma Traian Basescu declara ca: "Uitati-va cum se vorbeste despre stat, uitati-va ca sunt ticalosi care si-au permis sa-l acuze de terorism pe seful statului, numai pentru ca primesc doi bani de afara sau dinauntru. Uitati-va ca vedeti in fiecare seara aproape la talk-showuri: "Mi-e scarba de Romania, de stat, de institutii". Cu toata aceasta imensa “scarba”, Basescu s-a grabit sa mai candideze pentru inca un mandat la Cotroceni. Bani multi, pentru campania electorala a actualului presedinte, provin din traficul de arme si de tigari. Amintim aici nume precum, Stanisoara, Videanu, Berceanu si Blaga. Fara a mai vorbi de oameni din esaloanele 2 si 3 ale partidului lui Basescu.

Amnesty International a acuzat Romania de trafic cu arme
Anul trecut, un raport al Amnesty International acuza Romania, de  livrari de arme catre Coasta de Fildes si Irak. Raportul, intitulat "Blood at the Crossroads: Making the case for a global Arms Trade Treaty", scotea in evidenta faptul ca tara noastra ar fi vandut patru elicoptere Puma 330, in tara africana, si diferite arme in Irak, in 2005. În introducerea raportului, Amnesty International (A.I.) se vorbeste despre "practica iresponsabila a transferurilor de echipamente militare si de securitate", care afecteaza vietile a milioane de oameni, militand pentru incheierea unui tratat global pentru reglementarea comertului cu arme. Trebuie spus ca orice export de armament trebuie aprobat de CSAT si Agentia Nationala pentru Controlul Exporturilor (ANCEX). Dupa cum se stie, seful CSAT este presedintele statului, Traian Basescu. Iar in perioada incriminata, acesta se afla la Cotroceni.
Mihnea Talau

To: AMBASADA ROMANIEI
Washington,DC
Cristian GAGINSKY
Ministru-Consilier
22 OCTOMBRIE 2009
ROMANIA
Illicit brokering of SALW in Europe: lacunae in Eastern European arms control and verification regimes
THE MONZER AL KAASSAR – BASESCU CONNECTION (DEA Agent William Brown affidavit) EU member states are required to exercise “due diligence” when interpreting the Code of Conduct on Arms Exports. How was a notorious arms trafficker able to make deals with Bulgarian and Romanian defence companies, when these two countries had sought, and been accepted for, membership of the European Union—membership that carries as an obligation the strict observance of the EU Code.
US Drug Enforcement Agency
REPORT
Monzer al Kassar was sentenced on 25 February 2009 in the US District Court for Southern New York for agreeing to supply weapons to the banned terrorist organization FARC. He was convicted after a long sting operation conducted by the DEA, in which he was paid substantial sums of money to procure weapons, including sophisticated surface-to-air missiles. The weapons were to be purchased from the Romanian state arms company, Romarm, which, as far as the written records show, did not obstruct the sale. DEA Agent William Brown states in an affidavit that: al Kassar ultimately received more than $400,000 for the weapons deal, in funds represented to be FARC drug proceeds, but which in fact came from DEA undercover bank accounts al Kassar had repeated contact with his long-established arms suppliers in Bulgaria and Romania and he traveled to both countries to finalize arrangements to procure the weapons for the FARC.3 He continued by observing that the FARC allegedly wished to purchase the following items from al Kassar: 4,350 AKM assault rifles; 3,350 AKMS assault rifles; 200 RPK assault rifles; 50 Dragunov sniper rifles; 500 Makarov pistols; 2,000,000 rounds of 7.62mm x 39mm ammunition; 120 RPG grenade launchers; 1,650 PG-7V grenade rounds and 2,400 RGO-78 hand grenades.4
These items were notionally covered by an end-user certificate issued by the Nicaraguan government and were notionally for delivery by sea to a port in Suriname.5 Substantial sums of money began to be sent by the undercover agents of the DEA to bank
accounts controlled by al Kassar and it is clear from the US court documents that al Kassar, in turn, successfully negotiated with Romarm and others to add surface-to-air missiles, including SA-7, SA-16 and SA-18, to the order.6 The Brown affidavit continues:
Al Kassar told [us] that he was in Bulgaria and traveling the following day to Romania in connection with the weapons deal.he would meet with the weapons manufacturers in
Romania on May 11th. …I have confirmed through airline records that al Kassar … in fact entered Romania on May 10, 2007”.7 During his journey to Romania and Bulgaria al Kassar received quotations for prices from two defence companies: Armitrans8 (Bulgaria) and Romarm (Romania).9 Brown makes it clear that “some of the weapons had been procured by al Kassar from Romarm, a weapons manufacturer in Bucharest, Romania”.10 According to Brown, at one point “al Kassar indicated that he was in Romania, and that the weapons manufacturer was upset because al Kassar had promised them … money for the deal”.11 The DEA undercover agent “told al Kassar that the FARC had 3.5 million Euros in Romania to provide to the weapons manufacturer. Al Kassar indicated that the Romanian arms manufacturer would not be
willing to receive the cash, so something else had to be arranged. because of the delay in payment, al Kassar himself had paid some of his own money to the weapons manufacturer”12 and emphasized that “he did not want to hurt his reputation with the weapons manufacturer”.13 Al Kassar also offered to provide an additional end-user certificate for the surface-to-air missiles “at a cost of 15 to 20 per cent of the total cost of the weapons listed on the certificate”.14 Illicit brokering of SALW in Europe three 2009. 37 Presumably to mislead Romanian government officials, al Kassar used an intermediary to procure the guns and ammunition from Romarm. This was Milan Djurovich of Trawl Services Limited, a company registered in the United Kingdom, but apparently with offices in Belgrade, Serbia. Paperwork found in the possession of al Kassar indicates that Milan Djurovich also used a company named Transtrade GmbH. It is from the Transtrade fax number that al Kassar received a fax with a Trawl letterhead for a meeting on 11 May 2007 in Bucharest.15 Romanian export licence C32.7515 of 16 May 2007 issued to Romarm reports Trawl Services Ltd as the broker.16 A copy of a contract between Trawl Services and Romarm was also found in al Kassar’s possession.17 The handwritten notes on the back of the document give an indication of the profit that al Kassar was intending to make. Djurovich planned to buy a variety of assault rifles (2,000 AKM and 2,250 AKMS), machine guns (200 RPK) and sniper rifles (50 Dragunov) from Romarm for US$ 607,000, which he would sell to Abu Munawwar (al Kassar18) for US$ 920,000. Al Kassar would sell these weapons to the FARC for US$ 2,005,000.


Lista agentilor secreti straini care actioneaza pe teritoriul Romaniei (cu majuscule persoane implicate in viata publica):

1. Khaled Deiab Abdallaa Matar, seful agenturii O. E. P. in Romania, dublu agent Palestinian, KGB, detinator de… Certificat de revolutionar in Revolutia din 1989, a finantat PUNR pentru a deveni deputat in Parlamentul Romaniei, fost membru al PUNR.
2. Abdel Mohmed Hadi Rahman (traieste in Romania de 20 de ani, cu identitate falsa, sub numele de Hadi Jaradat), ofiter in serviciul secret Palestinian, prima rezidenta in Romania a avut-o in Baia Mare.
3. Mahmud Farzat, seful serviciilor secrete Siriene din Europa de Est si dublu agent KGB – CIA, omul de legatura dintre Moscova, Bucuresti, Damasc, Washington si alte servicii secrete internationale. Este nimeni altul decat socrul teroristului Omar Hayssam si se ocupa de comertul de tractoare din Romania, deruleaza exporturi si importuri prin firme a lui Dan Voiculescu. Dupa decembrie 1989 a inceput afacerile private in Romania in Judetul Bacau fiind protejat de relatiile pe care le are cu reprezentanti locali ai PSD - Viorel Hrebenciuc si altii si SRI, prin Radu Timfte, fostul sef al Serviciului.
4. Omar Mohamad agent Serviciul Secret Siria, finantator al PSD si fratele lui Omar Hayssam. In martie 1998 fratele lui Hayssam a oferit un imprumut de consumatie, pe un an de zile in suma de 1.420.000 dolari, actionarului majoritar Thodor Stanis de la firma SC Rio Soft Drinks SA din Timisoara si findca termenul nu a fost respectat si nu a returnat imprumutul, in aprilie 1999 Omar Mohamad a devenit principalul actionar al Sc Rio Soft Drinks SA. Actionar la SC RIO SOFT DRINKS SA se afla si CARMEN RADULESCU, sotia fostului sef al SERVICIULUI ECONOMIC TIMIS, col. ( r) Pavel Radulescu, SRI-KGB. OMAR MOHAMAD a cumparat actiunile de la aproape toti actionarii minoritari, mai putin de la TIBOR DIOSI si KLAUS GROSS si a mutat sediul social al firmei SC RIO SOFT DRINKS SA. la Bucuresti. OMAR MOHAMAD schimba conducerea SC RIO SOFT DRINKS SA, la Timisoara unde este numit cpt. (r) MIHAI PETRECHIOIU, sef SERVICIU ECONOMIC TIMIS, iar la sediul din Bucuresti si la firma fratelui sau HAYSSAM, BUCOVINA MINERAL WATER sunt numiti col. CROITORU si col. MUSTATA sefi in DIRECTIA ECONOMICA A INSPECTORATULUI GENERAL AL POLITIEI BUCURESTI.
5. MOHAMED MUNAF agent secret irakian, recrutat si de catre CIA. Munaf are trei firme in Romania: AUDIOSONIC TRADE MARKET, infiintata in anul 1992, in care Munaf este actionar principal cu 64% si un alt spion irakian, Umar Noraddin, cu 36%, cu sediul in sos. Mihai Bravu, nr. 64-88, bl. P7, sc. 2 et. 1, ap. 49, sector 2, Bucuresti, dizolvata in 2002. SRL, BASEF TRADE COM SRL si POLAR ELECTRONICS INDUSTRY and TRADE SRL, infintata in 1993, cu sediul in Bucuresti, str Soimus, nr. 65, sectorul 4 si administrator al firmelor lui OMAR HAYSSAM. In datele inregistrate la Registrul Comertului rezulta ca Munaf este nascut la data de… 01.01.1900. Daca un cetatean roman scria aceasta data falsa in acte, imediat intra in puscarie. Este o atitudine caracteristica serviciilor de informatii sa prezinte date si acte false.
6. KAMEL KADER agent Palestinian, SRI-KGB si “luptator in REVOLUTIA din 1989”, lider al studentiilor palestinieni din Romania, membru al grupurilor teroriste AL FATAH si ABU NIDAL, combatant al FRONTULUI de VEST din LIBAN, membru al O. E. P. si AUTORITATEA PALESTINIANA. Obtinea vize si pasapoarte pentru intrarea in Romania a cetatenilor palestinieni prin col. ORELEANU, fost sef la Directia Pasapoarte Timis. Patron a 14 firme in TIMISOARA si BUCURESTI, a finantat campania electorala a PDSR-PSD, in 1992, cu un milion de dolari, si a obtinut functia de consilier presidential al lui ION ILIESCU si functia de consilier al secretarului general al Guvernului Romaniei, (iar secretar general al guvernului Romaniei era la vremea respectiva VIOREL HREBENCIUC si prim ministru NICOLAE VACAROIU). KAMEL KADER a fost si consilier pe probleme de informatii a lui YASSER ARAFAT.
7. JABRI TABIZI agent secret din Serviciile siriene, se ocupa, in prezent, cu trafic cu tigari si arme. Locuieste in Bucuresti, la doi pasi de Inspectoratul Politiei Romane si are ca “vecin” o importanta unitate a SRI.
8. MUSA HAMAD, “domiciliat” in Bd. Kogalniceanu nr. 34, ap 16, Bucuresti, dublu agent Palestina - KGB, consilier al Ambasadei Palestinei la Bucuresti, face trafic cu tigari si arme.
9. MOHAMED TALLA, din Str. Turda Nr. 116, Bl. 37, Ap. 28, agent Palestina, consilier si el al Ambasadei Palestina la Bucuresti, implicat in trafic cu tigari si arme.
10. DIB ASSAAD DIB, cu domiciliul Str. Turda Nr. 120 Et. 7 Ap. 28, agent palestinan, consilier al Ambasadei Palestinei la Bucuresti, implicat si el in reteaua de trafic cu armament a celor doi conationali ai sai, amintiti mai sus.
11. NAZIEH IBRAHIM HUSSEIN ATIEH Str. Masina de Paine Nr. 41, Bl. Od55 Ap 124, dublu agent Palestina - CIA, consilier al Ambasadei Palestinei la Bucuresti, trafic cu tigari si arme.
12. MAHER AL AKAWAN Calea Mosilor Nr. 290, Ap. 47 agent Siria, trafic cu tigari si arme.
13. VICTOR MICHELLE ISSA, de nationalitate cipriota, agent dublu, libanez Mathaba – CIA, actiona la Constanta si a creat un prejudiciu de 3 miliarde de dolari statului Roman, mituind magistrati si politisti, apoi fuge la KIEV, unde isi continua activitatea de trafic cu tigari cu sprijinul KGB, intrand acum clandestin in Romania ori de cate ori serviciile secrete straine pe care le reprezinta i-o cer.
14. SAMER GADBAN, agent palestinan, recrutat in 2005 si de catre CIA, membru al Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei si al gruparii teroriste Al Fatah. CULMEA: a fost angajat in... SRI, fiind folosit ca translator pentru ofiterii gruparii teroriste Al Fatah pregatite in Romania.
15. WAEL GADBAN, agent Palestina, membru al Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei si al gruparii teroriste Al Fatah, actualmente ofiter la… SRI!
16. THAER GADBAN, agent palestinan, membru al Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei si al gruparii teroriste Al Fatah, ofiter SRI. Fratii GADBAN au intrat in legatura cu fratii Elias si Mike Nassar agenti secreti libanezi ai Mathaba, traficanti de arme, tigari si produse de contrabanda cu marfuri din Orientul apropiat spre Europa, adusi in Romania in 1990, in urma demersurilor facute de un traficant de arme libanez la AMBASADA ROMANA de la BEIRUT. Traficantul s-a adresat Ambasadei Romane la Beirut pentru a i se mijloci contactarea unui furnizor roman de armament, prezentand o lista de arme si munitie de infanterie si artilerie specifice dotarii armatelor din fostul Tratat de la Varsovia. Atasatul militar roman de la Beirut a informat Directia Informativa a Armatei care, la randul ei, a adus cererea de oferta in atentia RA ROMTEHNICA.
17. Fratii Elie si Mike Nassar intra in contact in Romania cu MOHAMED SHRECH (nume de cod ABU RAMI) consilier al Ambasadei Palestinei la Bucuresti, agent CIA, si intregul grup intra in contact cu organele de informatii ale armatei-ROMTEHNICA si cu SRI. Fratii NASAR si GADBAN au inceput traficul de tigari pe care le aduceau in Romania cu ajutorul gen. GHEORGHE FLORICA, gen. POPA FLORENTIN de la M.Ap.N. si col. BOGZA de la AEROPORTUL CLINCENI, care le facilita trecerea prin VAMA a tigarilor, eludand vama si plata taxelor legale. Tigarile de contrabanda se vand acum in Romania prin firmele: PALESTA, GENAH, BELA IORDANIA, SAMER, SAMIRA, SILVIA, ELMA, AZICO, AMEGE, KARELIA si altele. Cu banii proveniti din vanzarea tigarilor se cumpara arme in numele traficantului libanez. Operatiunile de export de armament si munitie, sunt aprobate si monitorizate de structuri informative straine, printre care CIA si MOSSAD si altele, fara plata taxelor vamale legale.
18. AHMED MURAD, agent secret libanez. Membru ai gruparii teroriste HEZBOLLAH.
19. MOHAMMAD MURAD, dublu agent Mathaba – CIA. Membru ai gruparii  teroriste HEZBOLLAH. Fratii MURAD sunt acum patroni ai firmei SPRING TIME. Implicati in trafic de tigari si cafea. Au achizitionat cateva hoteluri pe litoral respectiv: PERLA, MAJESTIC din MAMAIA, facute cadou de fostul ministru PSD al Turismului, DAN MATEI AGATHON, iar la inaugurarea imperiului MURAD a participat insusi ION ILIESCU. Fratii Murad, membri ai gruparii teroriste HEZBOLLAH au produs, pana in prezent, o paguba de 19 miliarde de dolari.
20. SIMON ABU RACHED, agent libanez, nepotul lui EMIL BADRAN, fostul Ambasador al LIBANULUI la Bucuresti. Rached este acum patronul restaurantului BRADET din cartierul Cotroceni si are cea mai mare retea de trafic de armament din Romania.
21. MOHAMED AL ITAWI, agent secret libanez, patron al firmei BIBU SRL si copropietar al cazinoului de langa HERASTRAU.
22. HANRY AL SEKAAF, dublu agent libanez – CIA, co-propietar al cazinoului ROUGE et NOIRE. Oficial s-a declarat ca a fugit din Romania, insa traieste bine-mersi in Bucuresti, sub identitate falsa… israeliana.
23. JAMAL KANJ, agent Palestina, sustinator financiar al JIHAD, implicat in ultimii trei ani in trafic de tigari dar si in trafic de organe, in prezent detine cel mai mare angro de legume- fructe din Ilfov.
24. HUSSEIN HASSAN, de origine libaneza, ofiter Mossad,  patronul restaurantului BILDA din GROZAVESTI, cap de retea de droguri.
25. AL HAMED, agent libanez, patron al restaurantului GOLD TIME din Regie, detine mai multe retele de trafic cu arme in Romania si Republica Moldova.
26. MOHAMED ABBAS, agent secret sirian, proprietar al firmei ROMSIR SRL, a cooperat cu OMAR HAYSSAM si NASSAR BAKRY, ofiter de securitate al AMBASADEI SIRIEI la Bucuresti.
27. AHMED SALEH, agent libanez al Mathaba, trafic cu droguri. Este verisorul lui NABIH BERRY, seful AMAL (gruparea terorista HEZBOLLAH) al PARLAMENTULUI LIBANEZ  si responsabil cu securitatea AMBASADEI SIRIEI la Bucuresti.
28. RAAD HALLOUL agent irakian, recuperate de serviciile secrete irakiene de la KGB, implicat pe teritoriul Romaniei in  trafic de tigari si cafea, asociat cu un senator roman la o fabrica de impachetat cafea si ferma de cresterea puilor.
29. MOHAMED MOUSAWI, agent libanez Mathaba, recrutat de catre SRI (care a fost avertizat de catre SIE cu privire la faptul ca Mohamed este spion, dar evident ca SRI a sfidat – pentru a cata oara? – munca operativa a ofiterilor SIE!), cap de retele de trafic de tigari si cafea si patron si el al unei fabrici de impachetat cafea.
30. ALI SHALAN AWADA, agent libanez, trafic de tigari si cafea, acum propietar al firmei ROMPROFIL din CALEA MOSILOR din Bucuresti.
31. WALID GASSAN JABER, agent irakian – CIA, trafic de tigari si cafea, distribuitor angro la complexul CIUPERCA din Bucuresti.
32. YOUSEF SOMMA, agent Palestinian, cap retea trafic de tigari, reprezentant al firmei producatoare de cafea NESS AMIGO falsificat, coopropietar al restaurantului TRIUMF.
33. HASSAN AL MAAMI, dublu agent libanez – CIA, implicat in trafic de tigari si cafea falsificata pe ruta CIPRU – BULGARIA – ODESA, patron al fabricii de cafea de la MIHAILESTI, Jud. Giurgiu si patron al firmelor VELMANI, si MEI. A cooperat cu fratele lui OMAR HAYSSAM, a fost prins cu transport ilegal de tigari, a avut un C-ul pe pasaport, dar cu sprijinul SRI fuge in Liban. De unde s-a intors anul trecut in Romania si si-a reinceput activitatea de Traficant, pentru strangerea de fonduri pentru Hezbollah.
34. SAMER MEHLEM, agent libanez, trafic cu droguri, pasate in cluburi din Bucuresti, Constanta si Bacau.
35. AMER MEHLEM, agent libanez, trafic de tigari. Fratii MEHLEM sunt coordonati de fratii MURAD de la SPRING TIME, si, dupa asasinarea prin 30 de lovituri de cutit, a unui conational ce era patronul discotecii WHY NOT, au devenit patronii acesteia.
36. NABIL SHERY, agent libanez recrutat si de Mossad chiar in Romania, absolvent al Facultatii de Medicina din Iasi, face trafic de tigari si este asociat in  afaceri cu fratii MURAD, la SC NEW HOUSE din PANTELIMON.
37. KHALED AL AMIN agent Mathaba, trafic de tigari si cosmetice, dar si droguri, prin firma NIRAN.
38. ELIAS YOUUSSEF, agent irakian, trafic de tigari.
39. AREZ TOHME agent libanez, recrutat si de SRI, implicat in trafic de arme.
40. TALAL AL KHATIB, ofiter al Serviciului de securitate iordanian, agent CIA, implicat in cea mai mare retea de trafic de tigari din Europa,

Din publicatia "Necenzurat" din Craiova
CELULA TERORISTA HEZBOLLAH DIN CRAIOVA
Despre anumite nuclee de terorism, care alimenteaza, inca dinainte de revolutia din 1989, organizatii teroriste internationale, in special arabe, nu s-a vorbit decat in rapoarte de urmarire informativa ce nu au ajuns – si nici nu e greu de ghicit DE CE – nici macar pe masa presedintelui Basescu. In premiera insa, pentru NECENZURAT, avertizori din sfera serviciilor secrete romane si israeliene, dar si fosti ofiteri din fosta Securitate a Statului, ori din SIE, dezvaluie acum unde se afla o astfel de celula de finantare terorista, cine o conduce si ce oameni de afaceri din zona au contribuit la dezvoltarea ei.
Inca din vremea regimului comunist, localitatea aleasa de sustinatorii Jihad ori Hezbollah – spun nu surse, ci AVERTIZORI din interiorul mai multor servicii secrete romanesti ori israeliene – a fost Craiova. Introdusi in Romania ca “studenti la Medicina”, zeci de cetateni de origine araba au infiintat si dezvoltat celule, si apoi (dupa 1989) nuclee de finantare terorista, sub umbrela unor sereleuri aparent nevinovate, dar prin care au fraudat la greu bugetul de stat al Romaniei, acestia obtinand sume de bani uriase ce au fost transferate ulterior in conturile unor organizatii teroriste din Liban si Palestina.
Afacerile din Craiova ale filierei arabe au inceput inca din anul 1987, “dar haosul informativ creat de izbucnirea revolutiei din 1989”, spun aceleasi surse, “a condus la o perioada in care arabii au putut actiona financiar nestingheriti pe teritoriul Romaniei, cu atat mai mult cu cat o parte dintre dosarele lor au disparut in mod misterios in acele vremuri tulburi”.
Conform datelor furnizate de actualele servicii secrete, dar si marturiilor unor fosti ofiteri ai Securitatii Statului ori ai fostului DIE, primul arab implicat in creearea unei astfel de celule teroriste, in sudul Romaniei, a fost libanezul El Rifai Abdul Menhem.
“Fiul lui Ali si Zhour, nascut la data de 1 martie 1966, in localitatea Adloun din Liban, Menhem a patruns in Romania in august 1987, ca student la Facultatea de Medicina din Craiova, pe care insa nu a absolvit-o, singura sa activitate “studenteasca” fiind aceea de lider al altor studenti arabi cu care, saptamanal, organiza intruniri in incinta cantinei respectivei unitati de invatamant”. In anul 1989 deja avea, la Securitate, un dosar stufos, din care reiesea ca “se ocupa cu initierea unor tineri straini in spiritul sacrificiului suprem impus de doctrina terorismului international".
De remarcat faptul ca – spun fosti ofiteri ai DIE – “Insusi Ristea PRIBOI a intervenit, la vremea aceea, la nivel inalt, in favoarea lui El Rifai, afirmand ca ofiterul de securitate care il avea in atentie pe Menhem era rau intentionat, iar libanezul ar fi fost curat”. Ulterior, dupa anul 2000, acelasi Ristea Priboi (personaj important in reteaua de trafic de armament si import de aparatura de interceptare a “celebrului” Genica Boierica si creierul din spatele lui Adrian Mititelu, la randul sau lucrat informativ pentru relatiile avute cu afaceristul Paul Valuta, de fapt agent secret iranian – cu numele real Farid Jahani) este cel care, conform unor surse din cadrul SRI, “a incercat impunerea pe scena politica craioveana a lui El Rifai, incercare esuata insa, libanezul fiind detronat de un alt arab important al zonei, Mohamed Al Orfahli”. In schimb, aceleasi surse spun ca El Rifai s-a impus in zona cu afaceri necurate, in prezent el avand – prin firmele pe care le detine – datorii imense la bugetul de stat, neplatite din anul 2002, dar si numeroase dosare penale la Inspectoratele de politie din tara, majoritatea fiind intocmite pentru “prezentare de documente false la autoritatile vamale”. In plus, se pare ca “grosul banilor manevrati de libanez sunt transferati periodic in conturi ale unei organizatii teroriste din Palestina”. Mai mult, numele lui apare si la Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor.
Ofiteri ai mai multor servicii secrete romane si israeliene, dezvaluie, pentru Ne-cenzurat, datele de identificare si ale altor arabi craioveni ce fac parte, la ora actuala, din ceea ce se cheama “nucleul terorist din judetul Dolj”. Conform datelor furnizate de serviciile secrete respective, acestia sunt:
“El Rifai Wafic, fratele lui Menhem, nascut la data de 21 septembrie 1969, tot la Adloun, fost ofiter al serviciilor de spionaj palestiniene, are rezidenta in Canada si locuieste in cartierul Craiovean Brazda lui Novac, bl. 15, ap.3, pe numele sau exista 29 de plangeri penale, dintre care reprezentativa este cea care a stat la baza unui dosar penal la IPJ Olt, acuzatia fiind de prezentare de acte false in fata autoritatilor”; 
El Rifai Nizar. Var cu primii doi, a fost adus in Craiova de Menhem, in anul 2001. Este nascut in Libia, in data de 12 decembrie 1977, a afirmat in fata autoritatilor romane ca are rezidenta in SUA dar, la o verificare de rutina, s-a dovedit ca, in urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie din America, a parasit definitiv continentul american, fiind suspectat de terorism international;
Hajjad Fadi, care locuieste acum tot in Craiova, este si el var cu Menhem si Wafic. Nascut la data de 27 august 1972, in localitatea libaneza Saida, pe numele sau exista sesizari ale serviciilor secrete israeliene de “participare efectiva la acte de terorism in Fasia Gaza”; Cand Ali Safwan Mohsen, membru Hezbollah, a fost depistat in Romania de ofiterii Brigazii Antitero a SRI, acesta a afirmat ca “a fost, o vreme, cazat la Craiova, unde a fost adus de catre Fadi, in locuinta lui Menhem El Rifai din str. Calea Bucuresti, bl.6, ac.2, ap. 16 (Mohsen a facut parte din grupul de comando implicat in deturnarea avionului TWA care lega Atena de Roma, in anul 1995);
Imad Kalak, nascut la 5 aprilie 1973 in Liban, este acum domiciliat in Craiova, str. Rovine, bl. J22, sc.1, ap.3 si detine cetatenie romana, gratie neatentiei politiei doljene care, desi avertizata de SRI cu privire la activitatea libanezului, i-a emis in 13 februarie 2003, buletin de identitate;
Adnan Dahache, nascut la data de 6 aprilie 1971, in Eltaiet, Arabia Saudita, asociat in SC Corimex, dar si in alte firme ce se ocupa de import-export cu toti ceilalti arabi, a primit si el, de la aceeasi politie din Dolj, inca din 11 ianuarie 2001, BI seria DX, nr. 104485”. Numele catorva dintre arabii enumerati mai sus apar si intr-un raport al SRI, respectiv cel pe anul 2003, iar El Rifai Abdul Menhem a reintrat in vizorul SRI local in anul 2000, atunci cand au existat indicii ca “nu a fost strain de primul atentat cu bomba din istoria CFR (o bomba, gasita in WC-ul unui tren stationat in Gara Craiova, a fost dezamorsata cu 15 minute inainte de momentul exploziei)”.

2 comentarii:

  1. ...si la ce tine de folos ?!(cum ar zice un banatean satul de toate romanismele servicii ...)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-l luam in furci pe nemernic si pe toata sleahta lui de criminali!!!!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source