Search

vineri, 17 mai 2013

Din nou despre implicarea familiei Băsescu in traficul de arme

Cititi si materialele grupate sub eticheta  "Terorism Băsescu".
Singurul eveniment notabil din primul mandat prezidenţial (2004-2009), dominat copios de Traian Băsescu, a fost generat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), care a lansat o ofensivă mediatică pe parcursul a câtorva luni de zile, în care l-a tocat metodic pe invincibilul Traian Băsescu, cu probe beton care dovedeau implicarea familiei Băsescu în traficul cu arme.
Pe 24 august 2009, Sorin Roşca Stănescu dezvăluia pe blogul său că la data de 28 aprilie 2009, printr-un document secret (S58), Traian Băsescu, în calitate de şef al CSAT, a decis ca România să cumpere, fără licitaţie şi fără concurs de oferte, un sistem integrat de rachete AA cu rază scurtă şi foarte scurtă de acţiune numit SHORAD VISSHORAD. Furnizorul urmând să fie concernul francez MBDA. Pe 13 mai 2009, premierul Emil Boc a emis o Hotărâre secretă de Guvern cu numărul S588 prin care se decidea că valoarea acestui contract să fie de 250 milioane euro, cu o extindere de încă 150 milioane.
Roşca Stănescu mai afirma că pe piaţa armelor, preţul pe care urma sa-l plătească România a fost „încărcat” cu 80 milioane euro, comision pe care urma să-l încaseze o firmă de consultanţă, intermediere şi cooperare logistică în care figura ca acţionar fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.
În condiţiile în care bugetul MApN nu avea prevăzut nici un capitol care să-i permită finanţarea unui contract de achiziţie a acestor rachete. Din simplul motiv că asemenea rachete se fabrică în România la Crângu lui Bot (lângă Ploieşti) şi cumpărarea lor de pe piaţa externă ar distruge industria românească de Apărare, cel puţin la acest capitol. Ca urmare a acestor dezvăluiri, Traian Băsescu a intrat în panică, astfel încât premierul Emil Boc a semnat la 26 august 2009 o noua Hotărâre secretă de Guvern, (S962), prin care era desfiinţată prima hotărâre, cea din 28 aprilie 2009.
Omul de afaceri Mircea Băsescu, care nu a performat niciodată, ajunge peste noapte în topul acestui tip de business. Sorin Roşca Stănescu a prezentat probe din care reieşea că Mircea Băsescu era acţionar cu 30% al firmei Defense, Security and Intelligence Co - Desintco SRL, care se ocupa exclusiv de afaceri cu statul în domeniul militar. Ceilalţi acţionari erau Cristian Geamănu, Romeo Oiţă, gen. (r.) Ion-Eftimie Sandu, fost locţiitor al şefului Departamentului pentru Armamente din MApN şi Maria-Cristina Cazacu, fiica lui Aurel Cazacu, fost şef la Romtehnica şi Romarm, pe atunci şef al Direcţiei Producţie de Apărare din Ministerul Economiei.
Ca om de afaceri, la începutul primului mandat prezidenţial al fratelui său, Mircea Băsescu avea datorii la stat ale firmelor, din care făcea parte, incompatibil fiind şi fratele său. Chiar dacă, pe vremea când Traian fusese ministru al Transporturilor, scosese ceva bani din presiunile puse asupra firmelor care plasau publicitate pe DN1. După aproape 5 ani de mandat al fratelui său, acelaşi Mircea Băsescu a trecut printr-o metamorfoză ca businessman, devenind prosper din afaceri cu statul.
Se ştie ca în lume, afacerile cu arme sunt printre cele mai rentabile. Aducând profituri fabuloase a cărui valoare totală numai în România se ridică la cifra 13,13 miliarde de euro. La concurenţă cu afacerile cu energia ori cu industria de medicamente. Numai că aici avem de-a face cu un club select. Extrem de rar poate pătrunde cineva din afara grupului restrâns de specialişti în acest domeniu. De obicei, acest sector este rezervat unor generali activi sau în rezervă, ori unor importanţi ofiţeri acoperiţi.
Şi pentru asta, spunea Roşca Stănescu, nu există decât două scenarii posibile. Fie Mircea Băsescu a fost unul dintre super specialiştii din umbră ai domeniului sofisticat al industriei şi comerţului de armament şi acum, dintr-un motiv sau altul, iese în faţă, fie este împins la înaintare de fratele său, Traian Băsescu, care, preşedinte al României fiind, şef al CSAT şi comandant suprem, funcţionează pentru Mircea pe post de proptea. Pentru că, după părerea lui Roşca Stănescu, era vorba de un grav conflict de interese la cel mai înalt nivel, mai precis de trafic de influenţă în cea mai sensibilă industrie, în cel mai sensibil domeniu al siguranţei naţionale.
Sorin Roşca Stănescu mai afirma că specialiştii în comerţul cu arme autorizat sau ilegal provin din Departamentul de Înzestrare al MApN şi sunt susţinuţi fără excepţie de-a lungul anilor de Partidul Democrat, devenit PD-L. Traian Băsescu, atât în perioadele în care a fost ministru al Transporturilor, cât şi în calitate de şef al statului, i-a promovat, i-a protejat şi i-a susţinut în funcţii. De aici, frecventele legături ale clanului Băsescu cu aceleaşi personaje. Jurnalistul îi şi nominaliza pe o parte dintre cei acuzaţi: Norocel Mihai, Octavian Alexiu, Gigel Bratiloveanu, Cristian Slobozeanu, Vasile Ţocu, Cornel Purcărea, Romeo Oiţă, Cristian Geamănu etc.”

„Scandalul Băbeni" a izbucnit pe 28 august 2009, odată cu ancheta jurnalistică publicată tot pe blogul personal de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu. Acesta afirma cu subiect şi predicat că fratele preşedintelui ţării, Mircea Băsescu, era implicat într-o operaţiune eşuată de trafic internaţional cu armament, prin care au fost aduse din Taiwan aproape 2.000 de tone de muniţie expirată, constând în 105 containere cu proiectile de iluminare, proiectile explozive, proiectile cumulative, proiectile perforante şi grenade, toate de tip NATO.

Întreaga operaţiune a avut loc în portul Constanţa, în intervalul 19 februarie-20 martie 2009, când din motive necunoscute, containerele n-au mai putut fi scoase din ţară pentru a ajunge în posesia unei grupări teroriste şi au fost dirijate spre la Uzina Mecanică Băbeni.
Roşca Stănescu publica şi un document care demonstra că din 21 ianuarie 2009 5 servicii şi instituţii de forţă ale statului român au fost informate de către chestorul de poliţie Mihai Stoica asupra faptului că INTERPOL Belgia a solicitat informaţii vizând persoane şi operaţiuni financiare derulate de un partener de afaceri al lui Cornel Purcărea, creierul operaţiunii cu containere de muniţie din Taiwan. Roşca Stănescu afirmând că odată operaţiunea eşuată, Ion Marculescu, directorul de la Băbeni, a fost forţat de SRI să preia muniţia de la Cornel Purcărea.
Traficanţii de arme lucrează tradiţional pe aceleaşi trasee care, frecvent, conduc în Angola. Faimosul Viktor Bout, unul dintre capii traficului internaţional de arme, s-a aflat şi el în legătură cu „specialiştii" lui Traian Băsescu, mai scrie Roşca Stănescu. Totodată, acesta dezvăluie că modalităţile de operare sunt copiate la indigo după cele utilizate şi documentate ulterior prin operaţiunea specială „Ţigareta 2". Roşca Stănescu îşi propunea să deseneze harta acestor aşa-zise operaţiuni speciale, prin care anumite persoane au obţinut venituri uriaşe pe seama banului public. Acest demers reprezentând un avertisment dat celor care, din simpla dorinţă de a se îmbogăţi, au utilizat instituţii ale statului şi au pus în pericol siguranţa naţionala, concluziona Sorin Roşca Stănescu.
Parlamentul are în obiectul său de activitate controlul instituţiilor statului, fiind abilitat prin lege să constituie comisii de anchetă parlamentară, în cazul unor fapte devenite de notorietate publică, rămase în coadă de peşte că tot a menţionat Sorin Roşca Stănescu, reamintesc faptul că în cazul „Ţigareta 2" chiar înainte de a fi elaborat rechizitoriul Parchetului Militar, întreg spectrul politic românesc şi-a dat mâna, constituind şi o comisie de anchetă parlamentară, printre concluziile acesteia figurând şi certitudinea că inculpaţii ar fi atentat la siguranţa naţională. Ceea ce nu corespundea realităţii. Majoritatea concluziilor comisiei parlamentare fiind copiate şi preluate cu servilism politic de către procurorii care au întocmit rechizitoriul, fără a aduce nici o probă în acest sens.
Pe senatorul liberal Corneliu Dobriţoiu, preşedinte al Comisiei de Apărare din Senat, care este familiarizat cu aceste anchete, ca fost secretar de stat şi ministru al Apărării, nu-l împiedică nimeni să-i ceară lui Crin Antonescu, în calitate de preşedinte al Senatului, constituirea unei comisii speciale de anchetă în cazul Băbeni. În nici un caz să inventeze gogoşi aşa cum a procedat senatorul PSD Radu Timofte în cazul anchetei parlamentare „Ţigareta 2" pentru a fi promovat ulterior director al SRI. Măcar aşa cum a procedat acelaşi Corneliu Dobriţoiu şi Sorin Roşca Stănescu, în cazul interceptărilor telefonice, în baza unui mandat de siguranţă naţională al SRI, emis pe numele magistratului Corneliu Bîrsan, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Victor Ponta este premier peste un guvern USL care se bucură de 70% susţinere în Parlament. Mai dispune şi de un corp de control al guvernului, capabil să verifice documentele legate de cazul Băbeni ale tuturor ministerelor şi agenţiilor guvernamentale. Tiberiu Nitu, prietenul şi colegul de facultate al lui Ponta, cel recent numit la propunerea acestuia în postul de procuror general al României, nu are de ce să se opună la solicitarea documentată cu probe a corpului de control al Guvernului, de anchetare penală a cazului Băbeni. Dacă aceasta ar fi aprobată de Ponta şi transmisă Parchetului General. Şi mai ales dacă Ponta doreşte acest lucru şi pactul de coabitare semnat cu Traian Băsescu nu are drept scop protejarea faptelor de corupţie comise de ei.
Povestea de la Băbeni se învârte în jurul unui contract de aparentă delaborare (extragere a pulberii explozive) a 105 containere cu muniţie din Taiwan, datând de pe vremea guvernului PSD-PDL condus de Emil Boc, derulat de compania bulgărească Maxam prin intermediul firmei Oxo Network Srl. Firma de apartament Oxo aparţinea locotent-colonelului (r) Cornel Purcărea (fost ofiţer operativ în contraspionajul militar), patron al societăţii Romagro şi, potrivit acestuia, Oxo ar fi fost de fapt subcontractor pentru firma Maxam din Bulgaria, cea care câştigase licitaţia şi primise contractul de delaborare. Explicaţia lui Purcărea a fost aceea că bulgarii au obţinut prin acest contract o cantitate prea mare de pulbere explozivă, (aproximativ 4.000 de tone), pe care nu ar fi avut unde să o delaboreze. 

Şi aşa ca a apărut în ecuaţie Oxo, ca subcontractor pentru firma din Bulgaria, preluând 1.884 de tone din cele 4.000. Urmând ca firma lui Purcarea să încheie un contract de prestări servicii cu Uzina Mecanică Băbeni pentru delaborarea muniţiei preluate în locul firmei Maxam. Numai că aici e vorba de un fals, întrucât una din condiţiile pentru admiterea la licitaţia din Taiwan a firmei Maxam era aceea de a face dovada capacităţii de delaborare a întregii cantităţi de muniţie.

De fapt, câştigătorul licitaţiei din Taiwan a fost societatea Maxam Europe SA (din Spania). Aceasta a direcţionat 4 din cele 5 vapoarele cu muniţie către sucursala din Bulgaria (Maxam Bulgaria) şi unul spre România. Pare bizar, dar firma mamă din Spania are o sucursala şi în Romania, care se numeşte Maxam România SRL, în locul căreia a fost preferat SRL-ul fantomă al lui Purcărea. Şi mai bizar e că 2002, la scurt timp de la încheierea războiului civil şi pacificarea Angolei, un transport de arme destinat organizaţiei teroriste UNITA a fost interceptat de armata sud-africană. Aceasta livrare interzisă, care ar fi condus la reaprinderea conflictului armat în Angola, a fost asigurată de Maxam Europe SA şi din acest motiv firma mamă şi toate sucursalele acesteia, inclusiv cea din România, au intrat sub o intensă monitorizare ONU.
ANCEX este autoritatea naţională în domeniul controlului exporturilor şi importurilor de produse strategice şi care autorizează şi licenţiază agenţii economici pentru a desfăşura operaţiuni de comerţ exterior cu aceste produse. Pentru a derula aceste operaţiuni, agenţii economici trebuie să obţină mai întâi o autorizaţie eliberată de ANCEX, netransmisibilă şi valabilă un an de la data emiterii. În vederea autorizării, agenţii economici depun la ANCEX o cerere tip, însoţită de copii după documentele firmei şi avizul obţinut de la MApN.
Cererea se soluţionează în termen de 60 de zile de la data depunerii ei. Pentru fiecare operaţiune de import-export, agentul economic autorizat de ANCEX este obligat să solicite o licenţă, printr-un formular tipizat, însoţit de o serie de documente: Certificatul internaţional de export (emis de autoritatea competentă din Taiwan, în cazul nostru şi adresată autorităţilor bulgare), Certificatul de control al livrării (în care destinaţia finală a mărfii a fost trecută fabrica de armament Smyadovo Bulgaria) şi Declaraţia destinatarului final sau End-User (prin care importatorul Maxam-Bulgaria se obligă să nu re-exporte proiectilele din Bulgaria în altă ţară).
Aşadar, Oxo Network nu era autorizată de ANCEX pentru a derula astfel de activităţi în Romania şi prin urmare nici licenţă pentru introducerea în ţară a acestei muniţii. Pentru a ocoli legea, Purcărea a folosit ca paravan un SRL intermediar din Braşov, în calitate de importator în rada portului Constanţa, unde a fost ancorat vaporul cu muniţie pe 19 ianuarie 2009. Ulterior, pe 11 februarie Oxo Network a solicitat licenţa de la ANCEX, fără a anexa şi documentele necesare pentru importul de muniţie (şi fără a avea în prealabil şi autorizaţia de a executa acest tip de operaţiuni).
Surpriză! A 2-a zi a şi obţinut-o, în condiţiile în care termenul de acordare legală a autorizaţiilor de import l-am amintit mai sus şi Oxo a solicitat licenţa de import pentru produse militare încadrate în lista ML7, adică produse radioactive. Pe 15 septembrie 2009, directorul REMAT Vâlcea confirma faptul că aproximativ 22 de tone de deşeuri rezultate în urma delaborării proiectilelor taiwaneze, care au fost expediate în Cehia, conţineau uraniu sărăcit.
(Vezi: http://www.sroscas.ro/site/wp-content/uploads/Fostii ministri ai Apararii sustin ca este imposibil ca serviciul de informatii al armatei sa nu fi stiut.flv)

16 comentarii:

  1. http://romanian.ruvr.ru/2013_05_19/Torpila-Sorin-RoSca-Stanescu-Partea-a-III-a/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca Rosca Stanescu bate campii si eu cred ce afirma omul...sunt ofiter superior in rezerva din armata americana,veteran de razboi..Pisati sugaci ca un ponta si basescu se fut si.n cur pt.cativa gologani..2 fraieri care sunt marionetele unor masoni bogati...pana nu vom pune pula pe ei si sa le linsam toata cohorta..nu veti auzi ceva bun prin Romania noastra care e super datoare si cu o saracie lucie...daca va pasa...sa iesim din casa..altfel vor vinde,fura si parjoli tot

      Ștergere
  2. Am impresia ca sunt pe ceva site gen Antena 3 :)))
    Ma gandeam ca sunteti ceva mai seriosi.
    Iara Basescu ?!?!?
    Basescu asta e asa.. un fel de Rambo ? sau cum ?
    E frate cu Chuck Norris ? :p
    Nu ma intelegeti gresit: NU IL SUSTIN PE BASESCU !!!
    SI NICI ATAT PE CEILALTI HOTI CARE M-AU FURAT INAINTE DE BASESCU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Plm... cand o sa vina si alti oameni la conducere si cine dracu ii tot voteaza pe aceeasi tampitzi ?!?!?!?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scrie tu in buletinul de vot un nume si jur ca il votez... :)

      Ștergere
  3. Ceausescu cum a fost ??Tot un fel de Rambo! Ideea e, cine-l sustine pe Base???Cine-i permite sa faca toate tampeniile astea, ca tampenii sunt, o sa-l traga la fund intr-o buna zi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. sa faca asa ceva Base????? nu cred!!!!!!!!!!!!
    el este un adevarat VIRGIN, niciodata nu face sau nu stie

    RăspundețiȘtergere
  5. Basescu e prost ca Bush, ii spun altii ce sa faca pana invata sa se lege la sireturi.

    Si porcaria asta de site e plina de povesti nemuritoare. Scrieti voi articole dar fara dovezi si documente de vizualizat sau de descarcat nu aveti nimic. Pe Wikileaks oficial poti descarca absolut totul.

    RăspundețiȘtergere
  6. In situatia in care arata Romania astazi:cu orase ce dau faliment,comune intregi moarte,subjugate de mafiotii cerealelor,unguri ce nu-si vad de tara lor,amplificarea mafiei pe intreg teritoriul mai rau ca in Sicilia,politici care isi vad de buzunarul lor,democratie falsa,romani bestializati,sistem de sanatate pentru animale,problema Moldovei irealizabila,lege care se aplica numai pe cei marunti;spre ce fel sau tip de societate vrem sa ne indreptam ????????????????

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce sa facem cu mafia padurilor care au distrus patrimoniul national.S-au imbogatit o parte din ei,si-au facut legea lorsi nu poti face nimic.Padurile trebuiesc inlocuite si nu se taie in nestire,responsabilii de distrugere sant la puscarie?Nu.Jurnalistii trebuie sa scotoceasca.In strainatate daca lovesti un copac cu masina este ca si cum ai lovi patru persoane.Nu cred ca trebuie sa fie la putere neaparat ecologistii ca sa ai simtul de raspundere patrimonial.Controale ar fi dar daca se murdaresc intre ei,nu sant.Care ar fi mentalitatea noastra,daca europenii ne distrug,rusii ne distrug,ne distrugem si noi intre noi?CUM DECIDEM?Cei care au facut asta trebuie sa doarma linistiti pe perna lor?Eu ma indoiesc!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa explodeze mamaliga o data ca nu se mai poate cu mafiotii astia,de ce ne lasam genocidati???

      Ștergere
  8. cine mai crede in UE e un copil.am fost primitzi sa putem fi controlati mai usor.ind. tarii a fost distrusa treptat tocmai pt. ca viziunea UE asupra romaniei si nu numai era ca romanii sa ramana o mana de lucru ieftina si sa fim consumatori ai produselor ooccidentalilor.dar ca sa fie adusa tzara in situatia asta era nevoie de un om ca BASESCU.sa ramanem o tzara cu mana de lucru ieftina basescu a taiat salariile ca nu cumva romanilor sa le treaca cumva prin cap sa ramana in tzara lor,sa munceasca.omul assta a facut numai rau si sunt convins ca nu va pati nimic ca tot ce a facut a fost in interesul occidentului si acestia il vor apara.s-a ales cu scarba romanilor si cred,cu un loc mizerabil in istoria tarii

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest blog nenorocit este o scuipatura uselista jegoasa! V-o spun eu, Florin Croitoru care sunt un militant pentru dreptate si adevar si care in spiritul dreptatii am recunoscut public orientarea mea sexuala de gay, deci nu ma puteti acuza ca mint!

    RăspundețiȘtergere
  10. Voi in afara de nume nu aveti nici o legatura cu adevaratul wikileaks, nu? Departe de a fi fan Basesc, dar ma asteptam la niste articole si informatii mai variate. Poate era mai potrivita ca denumire a blogului PSD-leaks. Zic si eu...

    RăspundețiȘtergere
  11. ok;basescu e hot,bandit,mincinos,betiv,razbunator,corupt,etc.etc.,dar asta o stim deja cu totii...or,eu vad ca voi sunteti setati obsedant pe base si pe cei din pdl...,dar poate sunt eu prost informat si in usl chiar nu exista nici un corupt...:)))).Sunt de aceeasi parere cu precedentul comentator

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua, eu sunt Allison Howarts Dupa ce am fost în rela?ie cu Anderson ani de zile, s-a despar?it de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am facut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu ?i ea mi-a sugerat ca ar trebui sa contactez mai degraba o caseta de vraja care m-ar putea ajuta sa arunc o vraja pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodata în vraja, nu am avut de ales decât sa-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja ?i mi-a spus ca nu este nicio problema ca totul va fi bine înainte de trei zile, ca fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja ?i surprinzator în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am raspuns la apel ?i tot ce a spus a fost ca îi pare atât de rau pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut sa ma întorc la el, încât ma iube?te atât de mult. Eram atât de fericit ?i m-am dus la el încât a?a am început sa traim din nou ferici?i împreuna. De atunci, mi-am facut promisiune ca oricine ?tiu ca are o problema de rela?ie, a? fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casa de vraji reala ?i puternica care m-a ajutat cu propria mea problema. e-mail: ogagakunta@gmail.com pute?i sa-i trimite?i un e-mail daca ave?i nevoie de asisten?a sa în rela?ia dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348069032895
    1) Vraji de dragoste
    2) Vraji de dragoste pierdute
    3) Vraji de divor?
    4) Vraji de casatorie
    5) Vraja de legare.
    6) Vraji de rupere
    7) Alunga un iubit trecut
    8.) Dori?i sa va promova?i în vraja dvs. de birou / Loterie
    9) dori?i sa va satisface?i iubitul
    Contacta?i acest om grozav daca ave?i vreo problema pentru o solu?ie de durata
    ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source